Wordfeud: Sådan er reglerne og fordeling af point

Wordfeud. Foto: Netnyhederne.dk

Flere brugere har efterspurgt en oversigt over reglerne i Wordfeud og hvordan point bliver fordelt.

Og selvom reglerne i ordspillet er ret simple og logiske, så er der alligevel nogle vigtige ting at vide.

Så her følger en oversigt over hvordan du spiller Wordfeud:

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook og støt op

Sådan placerer du ordene
Du skal lægge bogstaverne i vandrette eller lodrette linjer på Wordfeud-brættet, og du kan kun lægge et bogstav til et allerede lagt bogstav.

Når man åbner spillet skal et af bogstaverne i første ord lægges henover midterfeltet, men du bestemmer selv om du lægger ordet vandret eller lodret.

Jokere (de blanke brikker)
Ud over de normale brikker med bogstaver på, kan du også være heldige at få blanke brikker (jokere). Dem kan du bruge som det bogstav du selv synes, men vær opmærksom på at de ikke giver dig point.

Bonusfelterne
DL  er dobbelt bogstavværdi

TL er tredobbelt bogstavværdi

DW er dobbelt ordværdi

TW er tredobbelt ordværdi

Er du dygtig og heldig og lægger bogstaverne i et ord henover flere bonusfelter, så udregnes DL og TL før DW og TW.

Ekstra bonus
Kan du lægge alle syv bogstaver i samme træk, bliver du tildelt 40 bonuspoint ud over den bogstav- og ordværdi du ellers indkasserer.

Bland dine bogstaver (Shuffle)
Her er en lille hjælpefunktion. Har du stirret dig blind på dine bogstaver i din række nederst på skærmen, kan du ved at trykke Shuffle få Wordfeud til at blande bogstaverne. Dermed kan der opstå kombinationer, som du måske ikke ellers havde set.

Melde pas (Pass)
Er bogstaverne helt umulige, kan du bruge Pass-knappen, og på den måde melde pas. Det betyder at modstanderen får turen tilbage. Meldes der pas tre gange efter hinanden er spillet slut, og Wordfeud regner ud hvem der vinder.

Bytte bogstaver (Swap Tiles)
Har du svære bogstaver, kan du vælge at bytte et eller flere ved at trykke på Swap Tiles. Wordfeud vælger så nogle nye bogstaver til dig i stedet for dem du har valgt at skifte ud. Vær dog opmærksom på, at du kun kan bytte hvis der er mindst syv bogstavbrikker tilbage i spillet.

Tid
Du har 72 timer til hvert træk. Overholder du ikke den tidsgrænse, ja så vinder din modstander spillet. Også selvom du var foran.

Give op (Resign)
Her kan du vælge at give op, og så taber du naturligvis spillet.

Afslutning på Wordfeud
Her er der lige grund til at være ekstra opmærksom. Spillet er slut når en af spillerne har lagt den sidste brik, eller hvis pas-funktionen bruges tre gange i træk.

Vær opmærksom på, at de brikker du har tilbage bliver trukket fra din score, og samtidig lagt til din modspillers. Så der kan være gode point at hente ved at få afsluttet Wordfeud hurtigst muligt.

God fornøjelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip