Wozniacki åbner Wimbledon mod dobbelt grandslam-vinder

Tennisspilleren Caroline Wozniacki får hård modstand fra start, når danskeren i næste uge tager hul på Wimbledon.

Den danske tennisstjerne møder i første runde den russiske veteran Svetlana Kuznetsova, der har to grandslam-titler på sit cv.

Det er dog flere år siden, at den snart 31-årige russer var på toppen. I 2004 vandt hun US Open, og for syv år siden nappede hun titlen ved French Open. Aktuelt er Kuznetsova nummer 14 på verdensranglisten.

Wozniacki har haft et skidt 2016, hvor dårlig form og skader har sendt hende ned som nummer 37 på verdensranglisten. Derfor er danskeren ikke blandt de 32 seedede spillere ved turneringen, der begynder mandag.

Kuznetsova og Wozniacki har mødt hinanden 11 gange, og danskeren har trukket sig sejrrigt ud seks gange.

To gange tidligere har de to spillere stået overfor hinanden på græs, som der spilles på i Wimbledon, og her har Wozniacki været den klart bedste med to sejre i Eastbourne. Senest for et år siden.

Hvis Wozniacki kommer godt igennem den første uge i Wimbledon har hun i fjerde runde udsigt til en kamp mod den suveræne verdensetter og forsvarende mester, amerikaneren Serena Williams.

25-årige Wozniacki har i denne uge vist lovende takter ved opvarmningsturneringen i Eastbourne med en afklapsning af den tidligere US Open-vinder Samantha Stosur. Danskeren fulgte dog op med et skuffende nederlag til Monica Puig fra Puerto Rico i tredje runde.

/ritzau/

Dagens Gossip