Wozniacki badede forgæves i egen sved

Den bomstærke russer Svetlana Kuznetsova agerede stopklods for den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki ved WTA-turneringen Apia International i Sydney i en kamp, hvor hun ikke kun havde sin modstander at kæmpe med.

Den australske storby var ramt af hedeslag med temperaturer på omkring 42 grader, da Wozniacki tabte 6-7, 6-1, 2-6 i anden runde til den russiske veteran, der er med i turneringen som kvalifikationsspiller.

Første sæt var en nervepirrende oplevelse, hvor begge spillere blev presset til det yderste - både af hinanden og af den varmedyne, der havde lagt sig over Sydneys olympiske tennisstadion.

Den 22-årige dansker kæmpede sig tilbage fra stillingen 1-3 efter flere skarpe dueller ved baglinjen. Men efter en times intenst spil kunne den 27-årige russer alligevel serve sættet hjem i tiebreak i et sæt, hvor Wozniacki flere gange var tydeligt frustreret.

Hun havde dog det australske publikum med sig. Der blev råbt opmuntrende ord til "Wozzy" - og en dansk gruppe var samtidig mødt frem med dannebrog og klaphatte.

I andet sæt gik luften ud af den russiske ballon. Kuznetsova klarede kun at holde sin egen serv i sættets første parti. Og en fokuseret Wozniacki hentede sættet hjem ved at bryde til stillingen 6-1.

Efter andet sæts afslutning benyttede spillerne sig af muligheden for at blive kølet ned i en 10 minutters varmepause. Og det var som om den pause hjalp Kuznetsova, som de hedevante australiere rystede på hovedet af, fordi hun var iført sort kasket.

Den 27-årige russer lagde ud med at bryde Wozniackis serv til stillingen 1-0. Hun brød igen til 5-2 og kunne derefter serve sejren hjem.

Kuznetsova har vundet to grand slams - US Open i 2004 og French Open i 2009 - og har ligget så højt som nummer to i verden. Den russiske veteran kom dog til Sydney som nummer 71. i verden.

I kvartfinalen venter verdens nummer fem Angelique Kerber på russeren. Kerber er seedet toer i turneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip