Wozniacki dropper titelforsvar i Seoul og Moskva

1.370 point. Så mange verdensrangliste-point har Caroline Wozniacki at forsvare fra sidste sæson, inden sidste turnering i 2013 spilles om halvanden måned.

Men eftersom den tidligere verdens-etter har droppet sit titelforsvar i såvel Seoul som Moskva, giver hun afkald på henholdsvis 280 og 470 point, hvorfor et fald fra den øjeblikkelige verdensranglistes ottendeplads til en placering udenfor top-10 er sandsynlig.

-Jeg undrer mig over dispositionen. Caroline har jo altid haft gode efterårsresultater. Men måske er hun allerede nu begyndt at forberede sig til næste sæson med sin nye 'hemmelige' træner, siger Morten Christensen, der trænede hende, da hun i 2006 vandt Wimbledons pigesingle-række.

Læs også: Fan friede til Caroline Wozniacki

Den antagelse afviser Caroline Wozniackis amerikanske rådgiver, John Tobias, dog.

- Caroline har ikke fundet en ny træner endnu. Så vidt jeg er orienteret, overvejer hun i øjeblikket sine muligheder, og først senere melder hun sin beslutning ud, siger han i telefonen fra USA.

John Tobias fortæller, at Caroline Wozniacki i den resterende del af sæsonen kun stiller op ved turneringer i Japan, Kina og Luxembourg.

- Når disse er overstået, tager hun på ferie, hvorefter forberedelserne til næste sæson går i gang, siger John Tobias.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Morten Christensen kalder Caroline Wozniackis 2013-sæson for 'skuffende', og henviser til, at hun står uden turneringssejre.

- Hun spiller stadig god tennis, og det er flot, at hun ligger nummer otte på verdensranglisten. Men jeg synes, at hendes tennismæssige udvikling har stået stille. Det bliver spændende at se, hvem hun vælger som sin nye træner. Han står foran en spændende udfordring. Kan han motivere Caroline og få hendes tilbage i tennistoppen? spørger Morten Christensen.

Ifølge John Tobias er Caroline Wozniackis beslutning om, hvilken ketcher hun fremover skal spille med også udsat til slutningen af året.

- Hun er kommet fint ud af aftalen med Yonex. De har behandlet hende med respekt. Der er ingen bad feelings hos Yonex, der har accepteret, at hun ikke føler sig tilpas med at spille med deres ketcher. Lige nu tester hun forskellige ketchere. Så må vi se, hvad hun vælger, og hvem hun får en god aftale med, siger John Tobias, der afviser, at 'ketcher-balladen' har kostet goodwill hos sponsorerne.

BT.dk har forsøg at få en kommentar fra både Caroline Wozniacki og hendes far, Piotr. Men telefoniske opkald er ikke blevet besvaret.

Sådan slutter Caroline Wozniacki 2013-sæsonen:

23.-29. september: Toray Pan Pacific Open i Tokyo.

30. september-6. oktober: China Open i Beijing.

14.-20. oktober: BNP Parisbas Open i Luxembourg.

Dagens Gossip