Wozniacki er klar til dobbelt Wimbledon-mester ved OL

08/08/2016

Tennisstjernen Caroline Wozniacki spillede sig søndag videre til anden runde af OL-turneringen i Rio.

Det skete med en sejr på 6-2, 6-2 i første runde over tjekkiske Lucie Hradecká i en drilsk vind på det olympiske tennisanlæg.

I anden runde venter mere tjekkisk modstand i skikkelse af den dobbelte Wimbledon-mester Petra Kvitova, der rangerer som nummer 14 i verden. Wozniacki er i øjeblikket nede som nummer 54.

Danskeren har dog en udmærket chance for at overraske mod tjekken, der både har tabt og vundet fem gange i dueller mod Wozniacki.

Søndag knækkede danskeren Kvitovas landsmand Lucie Hradecká midtvejs i første sæt efter et par anspændte partier. To gange markerede Wozniacki sig overfor dommeren på grund af et par mistænkelige serv-kendelser.

Oppe med et servegennembrud ved 3-1 stødte Wozniacki pludselig ind i problemer mod verdensranglistens nummer 162.

Tjekken brød nemlig tilbage og reducerede til 2-3, og det var også tæt på at blive 3-3, men Wozniacki fik i stedet bragt sig foran 4-2 og kørte forholdsvis nemt første sæt hjem.

Andet sæt fik en skidt dansk indledning med et tjekkisk servegennembrud. Wozniacki havde et par gode muligheder for at udligne til 1-1, men i stedet bragte Lucie Hradecká sig også i front med 2-0.

Det lykkedes kort efter den tidligere danske verdensetter at komme på 2-2 - men det skete efter en ny uoverensstemmelse med dommeren.

Wozniacki hamrede sin ketsjer i banen i ren irritation over, at linjedommeren ikke kunne se, at en Hradecká-returnering var langt ude over baglinjen. Igen var hun oppe for at tale sin sag overfor dommeren, der fortsat var afvisende.

Danskeren formåede hurtigt at få pulsen ned igen, og så var der ikke mere at rafle om på den lille intime bane 3 med plads til godt 200 tilskuere - langt de fleste Wozniacki-støtter.

Inden for få minutter blev det 3-2, 4-2 og 5-2. Lucie Hradecká havde ikke en chance, og kampen blev afsluttet med et nyt dansk servegennembrud.

Den kommende modstander Kvitova havde nemt spil i første runde. Den 11.-seedede tjekke vandt 6-1, 6-2 over ungarske Timea Babos.

Det er tredje gang, at Wozniacki er med til et OL. Det bedste resultat for danskeren er kvartfinalen ved legene i London for fire år siden.