Wozniacki er ude i Miami efter tæt dyst mod ukrainer

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki er færdig i WTA-turneringen i Miami efter nederlag til ukraineren Elina Svitolina natten til søndag dansk tid.

Der var tale om en tæt og intens kamp, som til sidst blev afgjort i en tiebreak, hvor danskeren ikke fik et ben til jorden.

Wozniacki fik fra start kamp til stregen mod ukraineren. Spillerne holdt i første sæt serv frem til stillingen 3-3, men her lignede det pludselig ingen fordel at have initiativet.

Først brød Svitolina danskerens serv til 4-3, så brød Wozniacki tilbage til 4-4, og det gentog sig igen i de næste to partier, indtil det lykkedes Wozniacki at holde sin serv og komme på 6-5.

I det efterfølgende parti kunne Svitolina igen ikke udnytte servefordelen, og Wozniacki endte med at tage sættet.

I andet sæt fulgtes spillerne igen ad frem til 3-3, hvor ukraineren udnyttede en breakbold og tog teten. Wozniacki afværgede senere en sætbold ved stillingen 3-5 og holdt sin serv, inden Svitolina servede sættet hjem.

Wozniacki kunne i den periode af kampen slet ikke få sin serv i gang. Hun fik kun 33 procent af sine førsteserver i spil i andet sæt.

Den tidligere danske verdensetter kom anderledes godt i gang i tredje sæt, hvor hun servede første parti hjem og derefter udbyggede føringen til 2-0. Det kunne dog ikke kyse verdens nummer 16, som vandt de næste tre partier.

Begge spillere fik markant bedre gang i deres egen serv, hvilket i statistikken blandt andet kunne aflæses ved at kigge på Svitolinas fire serveesser i tredje sæt.

Fra 3-3 var kampen helt lige, og det hele skulle afgøres i tiebreak. Her vandt danskeren kun det første point. 7-1 endte tiebreaken, og Elina Svitolina kan nu se frem til at møde Ekaterina Makarova. Den venstrehåndede russer ligger nummer 31 på verdensranglisten.

/ritzau/

Dagens Gossip