Wozniacki faldt i Wimbledon-farce

Én efter én er spillerne siden åbningskampen mellem Roger Federer og Victor Hanescu i mandags faldet på det glatte græsunderlag.

»Det er en skandale. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Græsset i år er meget længere, end det plejer, og det har spillerne været uforberedt på, fordi arrangørerne ikke har orienteret dem på forhånd,« siger den tidligere topspiller, Martina Navratilova, til Berlingske.

Alene i går trak topspillere som Victoria Azarenka, Jo-Wilfried Tsonga, Steve Darcis, Radek Stepanek, Marin Cilic, John Isner og Yaroslava Shvedova sig, fordi de var kommet galt afsted.

For det danske håb, Caroline Wozniacki, blev anden runde også endestationen.

Og også hun blev skadet.

Tårer i øjnene

Det var derfor fuldt forståeligt, at hun efter nederlaget på 2-6, 2-6 mod verdensranglistens nummer 196 mødte pressen med tårer i øjnene.

»Det er et både ærgerligt og surt nederlag,« sagde hun og gav den skade, som hun pådrog sig allerede i kampens fjerde parti, en stor del af skylden for nedturen.

»Det er aldrig sjovt at falde på en tennisbane. Man bliver forskrækket, og bagefter er man lidt bange for at løbe igennem,« sagde Caroline Wozniacki.

Fra tilskuerpladserne på Wimbledons bane to så det ud som om, det var hendes ankel, der tog skade i faldet.

»Men det er i fodens hælregion, der er sket et eller andet. Det føles, som om min akillessene er blevet overstrakt. Jeg håber ikke, at skaden er alvorlig. Men før jeg kan udtale mig nærmere, må eksperterne kigge på den. Mit mål er, at jeg er tilbage på tennisbanen så hurtigt som muligt,« sagde Caroline Wozniacki.

Glad modstander

Mens Caroline Wozniacki hang med hovedet, glædede hendes tjekkiske modstander Petra Cetkovska sig til gengæld.

»Jeg var ude i 10 måneder efter den skade, jeg fik her i Wimbledon under OL i fjor. Derfor ved jeg helt nøjagtigt, hvor slemt man kan slå sig, når man glider i græsset. Det er skønt at være tilbage. Men jeg har ondt af Caroline. Det var tydeligt, at hun efter sit fald ikke kunne bevæge sig optimalt,« sagde Petra Cetkovska.

Verdensranglistens nummer to, Victoria Azarenka, lagde, efter hun havde truffet beslutning om ikke at stille op i onsdagens andenrunde-kamp mod Flavia Pennetta, ikke fingre imellem i sin kritik af banernes beskaffenhed.

»I mandags var den bane, jeg spillede på (Centre Court, red.) elendig. Min modstander faldt to gange i kampen, og mit eget fald var slemt. Jeg ved ikke, om det er banen eller vejret, der er årsagen. Men det ville være dejligt, hvis klubben (Wimbledon-arrangørerne, red.) vil gøre et forsøg på at finde en årsag,« sagde hun.

Den amerikanske tenniskommentator, Matt Cronin, gav Victoria Azarenka ret.

»I de mange år, jeg har dækket Wimbledon-turneringen, har der de første dage aldrig været så mange uheld. Jeg føler ikke kun med Victoria Azarenka, men også med Caroline Wozniacki. Hvis ikke danskeren var blevet ankelskadet efter sit fald, er jeg overbevist om, at hun havde vundet,« sagde Matt Cronin.

Én af Wimbledon-anlæggets banemænd fortalte til Berlingske, at græsset før dette års turnering ikke har fået tilstrækkelig megen sol.

»Derfor er der mere saft i græsstråene end normalt, og det betyder, at det er sværere for skoene at få ordentlig greb i underlaget,« sagde han.

For det dansk-bulgarske par i herredouble, Frederik Løchte Nielsen og Grigor Dimitrov, blev arbejdsdagen kort. Efter at have vundet første sæt over Viktor Troicki og Bernard Tomic trak sidstnævnte sig. Naturligvis på grund af en skade

Dagens Gossip