Wozniacki i ketcher-konflikt med Yonex

Anderledes kan det ikke tolkes, når Yonex’ danske direktør Benni Holst Andersen til BTs udsendte fortæller, at sagen iøjeblikket diskuteres på direktørgangen hos Yonex International i Japan.

- Det er en stor kontrakt, vi har med Caroline, og selvfølgelig skal hun opfylde de indgåede aftaler.

Lad mig understrege, at jeg ikke har haft den ketsjer, hun spillede med i Wimbledon, i hænderne. Men udfra de billeder jeg har set, ligner den ikke en Yonex, siger Benni Holst Andersen og tilføjer:-

Det er ikke os i Danmark, men Yonex-folkene i Japan, der tager sig af sagen. Men jeg ved, at de lige nu overvejer, hvordan man vil stille sig i sagen. Caroline Wozniacki gled allerede ud af den engelske Grand Slam-turnering i anden runde.

- I denne fase af Wimbledon undlod vi at tage kontakt til hende. For os kommer det sportslige altid foran det kontraktlige. Så for ikke at forstyrre hende i kampforberedelserne, er det først nu, at vi tager fat i sagen, siger Benni Holst Andersen, der er irriteret over at høre historier om, at Caroline Wozniacki ikke har præsteret topresultater med Yonex-ketsjeren, og at der ikke er tilstrækkelig power i denne.

- Det passer simpelthen ikke. I det sidste år hun spillede med sin gamle ketsjer (Babolat, red.) vandt hun seks turneringer, men det gjorde hun altså også det første år, hun var på kontrakt hos os. Og hvad angår ketsjerens kvalitet, siger målinger klart og tydeligt, at man kan slå hårdest med en Yonex, siger Benni Holst Andersen.

Han kalder sagen for uhørt.

- Jeg har i den tid, jeg har været direktør for Yonex i Danmark aldrig oplevet en lignende sag. Spillerne både i badminton og tennis, som vi altid har haft et nært forhold til, er vilde med vores ketsjere. Aldrig tidligere har spillere på kontrakt med os, valgt at spille med ketsjere af andet mærke, siger han.

Ifølge BTs oplysninger er Caroline Wozniackis aftale med Yonex minimum fem millioner kroner værd om året. Hertil kommer at den indeholder en ordning om bonusudbetalinger, når hun vinder store turneringer.

Caroline Wozniacki er ikke den eneste tennisspiller, der har haft problemer med udstyret.

Eksempelvis fortæller den tidligere verdensrangliste-etter, André Agassi, i sin selvbiografi »Open«, at han hævede millioner af kroner for at spille med en Wilson-ketcher, men at den en lang periode faktisk var af mærket Prince.

Ligesom Caroline Wozniacki havde han spraymalet den. Men i modsætning til danskerens sag fandt offentligheden aldrig ud af, at han ikke havde levet op til sine kontraktlige forpligtelser.

Ingen i Wozniacki-lejren har særlig megen lyst til at kommentere på ketsjersagen.Mens Caroline Wozniacki siger ’ingen kommentar, oplyser hendes far Piotr Wozniacki, at den sortmalede ketcher er en Yonex-prototype, som man eksperimenterer iøjeblikket med.

Caroline Wozniackis amerikanske manager, John Tobias, er lige så kortfattet.- Det eneste jeg ønsker at sige er, at Caroline fortsat er på kontrakt hos Yonex, siger John Tobias.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip