Wozniacki jagter sæsonfinale ved China Open

Sæsonen nærmer sig sin afslutning for tenniskvinderne, og den rundes vanen tro af med en sæsonfinale, hvor de otte bedste på WTA-touren tørner sammen efter gruppespil-devisen.

Årets sæsonfinale - også kaldet WTA Championships - spilles i Istanbul i Tyrkiet fra den 22. oktober, men Caroline Wozniacki har endnu ikke sikret sin medvirken i turneringen.

Hun ligger aktuelt nummer otte på verdensranglisten, og det er altså lige netop de otte første, der er sikret deltagelse i Istanbul. Derudover er der plads til to reserver.

Den danske tennisstjerne kan forbedre sin mulighed for deltagelse med et godt resultat ved China Open i Beijing, der netop er begyndt.

Her træder Wozniacki ind i anden runde i kraft af sin seedning som nummer seks. Her møder hun rumæneren Monica Niculescu, der lørdag besejrede tyske Annika Beck i to sæt.

Wozniacki har fremragende erfaringer med rumæneren, der ligger nummer 42 i verden. Hun har således vundet alle fire indbyrdes kampe. Endda uden at afgive et eneste sæt. Senest i Cincinnati tidligere på året.

Turneringen i Beijing rangerer i kategorien lige under de fire Grand Slam-turneringer, og verdenseliten stiller derfor til start.

Serena Williams er topseedet, og Wozniacki står til at møde den suveræne verdensetter i en eventuel kvartfinale.

Amerikaneren er seedet til at møde Victoria Azarenka i finalen. Netop de to mødtes i et brag af en US Open-finale for få uger siden. Her vandt Williams i tre sæt.

Wozniackis kamp i anden runde er endnu ikke programsat, men da den endnu ikke figurerer på søndagsprogrammet, skal den efter al sandsynlighed spilles mandag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip