Wozniacki kryber sig forbi drilsk russer i Eastbourne

24/06/2015

Efter et sjældent kollaps i første sæt leverede Caroline Wozniacki et stærkt comeback og vandt over Svetlana Kuznetsova i 1/8-finalen ved WTA-turneringen i Eastbourne.

Det endte med en sejr på 6-7, 6-3, 6-1 over den 29-årige russer, og dermed er den andenseedede dansker nu klar til kvartfinalen.

Men inden det nåede så vidt, var der grund til bekymring efter en meget skidt dansk præstation i første sæt.

Wozniacki magtede nemlig ikke at lukke første sæt ved en føring på hele 5-1. Kuznetsova kom i stedet stærkt tilbage og udlignede til 5-5.

Det virkede som om, at en snak med træneren hjalp russeren, da hun var bagud 1-4.

Wozniacki fik dog en chance mere for at snuppe første sæt, da hun havde sætbold i russerens serv ved stillingen 6-5.

Men også den mulighed blev forspildt af danskeren, som lavere flere og flere fejl og virkede opgivende og rådvild.

Det hele skulle afgøres i et tiebreak, og her bragte Kuznetsova sig foran med 6-0, og selv om Wozniacki afværgede tre sætbolde, så vandt russeren 7-3 og tog sættet.

I andet sæt kom Wozniacki bedst fra start og brød hurtigt til 2-1-føring. Danskeren forsvarede også to breakbolde i næste parti og bragte sig foran 3-1.

Wozniacki servede stabilt og hårdt, og det hjalp danskeren i sine egne partier. Kuznetsova reducerede godt nok til 3-4, men tættere på kom russeren ikke i andet sæt, som Wozniacki vandt 6-3.

Det hele skulle dermed afgøres i et tredje og sidste sæt, og her kom russeren bedst i gang med et servegennembrud til 1-0-føring.

Endnu en gang viste Wozniacki god moral og vendte det til en solid 4-1-føring. På dette tidspunkt var det fremragende tennisspil fra danskeren, som ikke så sig tilbage i resten af kampen.

I kvartfinalen skal Wozniacki møde den 10.-seedede tysker Andrea Petkovic, som tidligere onsdag vandt 6-3, 6-4 over amerikaneren Coco Vandeweghe.

Græsturneringen i Eastbourne fungerer som opvarmningsturnering til grand slam-turneringen Wimbledon, der begynder i næste uge.