Wozniacki misser fire matchbolde og ryger ud af US Open

Caroline Wozniacki kunne langt fra leve op til sidste års finaleplads i grand slam-turneringen US Open.

Den danske tennisspiller er ude af turneringen allerede efter anden runde efter nederlag til tjekken Petra Cetkovska, der rangerer som nummer 149 i verden.

Den fjerdeseedede dansker tabte kampen i tre sæt 4-6, 7-5 og 6-7.

Men havde det ikke været for fire forspildte matchbolde i tredje og afgørende sæt, ville Wozniacki have været videre til tredje runde i USA.

Først havde hun muligheden i Cetkovskas serv ved 5-4 i tredje sæt, men det glippede. Og ved stillingen 6-5 havde Wozniacki så tre bolde til at afgøre kampen, men aggressive slag fra tjekken bar frugt, og hun holdt sin serv, så kampen måtte afgøres i tiebreak.

Her faldt danskeren helt sammen og tabte 1-7.

Den tidligere verdensetter fik ellers en glimrende start på opgøret, da hun bragte sig foran 3-0 i første sæt - særligt på grund af mange uprovokerede fejl af Cetkovska.

Herefter havde begge spillere problemer med at holde egen serv. Først brød tjekken tilbage til 2-3, og i de efterfølgende to partier var det også spilleren, der skulle returnere serven, som trak det længste strå.

Ved stillingen 4-4 kneb det igen for Wozniacki at udnytte servefordelen, og danskeren viste blandt andet sin frustration ved at hamre ketsjeren mod banen. Cetkovska brød, bragte sig foran og vandt bagefter sættet med et rent parti.

Andet sæt var lidt den omvendte historie. Nu kom Cetkovska bedst ind på Arthur Ashe Stadium og bragte sig foran 3-0 og 4-1.

Herfra begyndte tjekken dog at vise tegn på nervøsitet. Hendes satsede forhåndsslag bevægede sig ud på den forkerte side af stregerne, og Wozniacki holdt samtidig sine fejl til et minimum.

Danskeren brød til 2-4 og senere 4-4 for til sidst at vinde sættet 7-5, efter at Cetkovska lavede to dobbeltfejl i det afgørende parti.

Tredje sæt var tæt hele vejen igennem, og begge spillere viste i glimt flot tennis, der skabte god underholdning til de fremmødte tilskuere i varmen i New York.

Petra Cetkovska skal i tredje runde møde Flavia Pennetta fra Italien.

Caroline Wozniacki kan omvendt se frem til at falde ned på verdensranglisten, da hun havde mange point at forsvare i turneringen efter sidste års finaledeltagelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip