Wozniacki nyder roen uden for banen

Der er sket mange ting for Caroline Wozniacki i de seneste måneder. Det har givet den danske tennisspiller mere ro og bedre mulighed for succes i denne sæson.

Verdensranglistens nummer 10 har fået svenske Thomas Högstedt som ny træner, hun er blevet forlovet med golfkæresten Rory McIlroy. Og så er der kommet styr på ketsjer-situationen.

I sidste sæson var der hyppigt rygtehistorier om, at Wozniacki og McIlroy var ved at gå fra hinanden, og ingen af sportsstjernerne gad deltage i den offentlige debat og afkræfte de sejlivede spekulationer.

Nytårsaften valgte McIlroy så at gå ned på knæ og fri til sin danske udkårne, og parret fortalte på de sociale medier om forlovelsen. Det har lagt et solidt låg på de ondsindede rygter om et brud.

Det kører godt med privatlivet, og det betyder også, at der er mindre at skulle forholde sig til på de mange ture rundt om i verden på WTA Touren.

- Det er rigtig rart, at der er ro på uden for banen. Der er klarhed over rigtig mange ting, og det giver mig ro til at fokusere 100 procent på tennissen, så jeg virkelig kan give den gas her i det nye år, siger Wozniacki.

I den kommende uge skal Wozniacki forsøge at nå så langt som muligt i grand slam-turneringen Australian Open.

Det er endnu ikke blevet til mere end en finaleplads ved US Open i 2009 som det bedste resultat i grand slam-sammenhæng.

- Jeg vil prøve at gøre det så godt som muligt i grand slam-sammenhæng. Det er klart, at man altid har det godt, når man har et trofæ i hånden, så det er altid mit mål at vinde turneringer, siger Wozniacki.

Og det mål skal indfries med en ketsjer af mærket Babolat, som har erstattet den tidligere Yonex-ketsjer, som Wozniacki ikke var helt tilfreds med.

Det betød, at hun ved Wimbledon sidste år spillede med en sort spraymalet ketsjer, hvilket gav en masse sponsorvirak, som hun slipper for nu.

- Det er rart, og jeg føler mig virkelig komfortabel med den ketsjer, og jeg føler, at jeg spiller godt med den, så jeg ser frem mod dette nye år, siger Wozniacki om sin Babolat-ketsjer.

I årets første WTA-turnering Apia International i Sydney endte det med et skuffende nederlag i anden runde til tjekken Lucie Safarova.

Turneringen blev brugt til at øve de ting, som Högstedt og Wozniacki har forsøgt at overføre fra træningsbanen til kampene. Og samarbejdet lover godt for fremtiden.

- Det er små ting. Nogle gange kan de små ting give dig nogle ekstra procenter i spillet.

- Jeg har kendt ham i lang tid, og han kender også mig. Han ved, hvordan han skal håndtere mig, forklarer Wozniacki.

/ritzau/

Dagens Gossip