Wozniacki slår komet i asiatisk hardcourt-premiere

Efter en skuffende periode på hardcourt i USA er tennisstjernen Caroline Wozniacki pisket til at skabe bedre resultater i den asiatiske del af hardcourt-sæsonen, hvis hun vil gøre sig forhåbninger om deltagelse i årets sæsonfinale.

Den mission fik onsdag en opløftende start, da Wozniacki - verdens nummer seks - i anden runde af WTA-turneringen i Tokyo slog den 17-årige kroat Ana Konjuh med cifrene 6-2, 6-2.

- Det er altid hårdt, når man ikke har spillet kampe i et stykke tid. Så jeg er bare glad for at vinde og være videre til næste runde. Der er nogle ting, jeg skal arbejde på, men jeg er tilfreds med sejren.

- Det er altid svært, når man er topseedet, for modstanderen har ofte ikke noget at tabe, siger Caroline Wozniacki til wtatennis.com.

Danskeren, der var oversidder i første runde, vandt uden problemer over Konjuh, der er udråbt som en af sportens største talenter.

Talentet rækker aktuelt til en placering som nummer 68 i verden. Onsdag lavede hun for mange uprovokerede fejl til at true en spiller af Wozniackis kaliber.

Konjuh spillede pæn tennis, men i de længere dueller trak Wozniacki sig som regel sejrrigt ud, fordi hun til sidst tvang Konjuh til at lave fejl.

Danskeren blev ellers brudt i kampens første parti, hvor hun satte en føring på 40-0 over styr.

Det rystede hende ikke. Hun brød straks tilbage og tog fuld kontrol over sættet. Wozniacki tog første sæt, da hun brød for tredje gang i kampen til 6-2.

Wozniacki kom også ovenpå med et servegennembrud i starten af andet sæt. Siden vandt hun kampen på sin første matchbold efter 1 time og 22 minutter på banen.

I kvartfinalen kommer Wozniacki på en markant sværere opgave. Her venter tyskeren Angelique Kerber, der er rangerer som nummer ni i verden.

Det bliver deres 11. møde. Kerber fører den indbyrdes statistik 6-4.

/ritzau/

Dagens Gossip