Wozniacki slipper for top-ti-spiller ved Australian Open

Skrevet af admin

08/01/2016

Mest læste i dag

Verdensranglistens nummer ni hos de kvindelige tennisspillere, tjekken Lucie Safarova, kommer ikke til at spille med i årets første grand slam-turnering, Australian Open, der begynder 18. januar.

Safarova er endnu ikke kommet sig helt efter en bakterieinfektion, der ramte hende sidste år.

- Som idrætsudøver er jeg vant til at kæmpe, normalt på banen, for at vinde. Nu er det uden for banen for at genvinde mit helbred, skriver den 28-årige Safarova på de sociale medier.

- Det er virkelig trist, at jeg går glip af Australien i år, tilføjer hun og udtrykker håb om at være i vigør igen i februar.

2015 var et gennembrudsår for Safarova.

Hun nåede frem til finalen i French Open i single, og spillede sig sammen med amerikaneren Bethanie Mattek-Sands helt til tops i både Australian Open og French Open i kvindernes double.

Med Safarovas afbud er vejen til et godt resultat for Caroline Wozniacki dermed muligvis blevet en smule nemmere.

I forvejen er der tvivl om den fysiske tilstand hos fire af favoritterne til at vinde i Melbourne.

Verdens suveræne nummer et, Serena Williams (knæ), Rumæniens Simona Halep (akillessene), Spaniens Garbine Muguruza (fod) og Ruslands Maria Sharapova (arm) trak sig alle ud af turneringer i Australien denne uge på grund af skader.

Caroline Wozniacki derimod har taget hul på året i glimrende stil.

Fredag er hun i semifinalen i WTA-turneringen i Auckland i New Zealand efter tre sejre på stribe. Danskeren, der er nummer 17 på verdensranglisten, har endnu ikke tabt et sæt i turneringen.

/ritzau/Reuters