Wozniackis forvandling

En meget lidt meddelsom og lettere irriteret Caroline Wozniacki ønsker under Wimbledon-turneringen, hvor hun skuffende ryger ud allerede i anden runde, ikke at fortælle de danske medier, hvorfor hun lige pludselig ser tyndere og mere senet ud end tidligere.

- Det er min lille hemmelighed, lyder den danske tennisspillers kortfattede svar. Under den igangværende Grand Slam-turnering, US Open, i New York, har piben imidlertid fået en anden lyd.

Tvivl om effekten

Her har Caroline Wozniacki lystigt fortalt, at hun gennem længere tid på anbefaling af den serbiske topspiller Novak Djokovic har brugt det tyske firma PM-Internationals produkt FitLine for at få mere energi, forbrænde fedt og holde musklerne ved lige.

Tre eksperter, BT har talt med, stiller dog spørgsmålstegn ved, om det netop er FitLine-produkterne, der blandt andet indeholder masser af vitaminer og koffein-ekstraktet guaranapulver, der er hovedårsagen til Wozniackis forvandling og opadgående formkurve. Senest illustreret ved turneringer i Cincinnati og New Haven, hvor hun nåede semifinalerne.

- Set fra min synsvinkel er det ikke nødvendigt at tage kosttilskud for at blive topatlet, siger sundhedsapostlen Chris MacDonald, der er uddannet cand.scient i human fysiologi fra Københavns Universitet, og tilføjer:

- Basis for enhver eliteatlet er målrettet, fokuseret træning, stort talent, mental styrke og sund levevis. Kosttilskud ligger øverst i pyramiden og har kun minimal effekt. Tro kan dog flytte bjerge.

Spis mere fisk i stedet

Henrik Deleuran, der er ansat som human fysiolog på Danish Sports Academy, har analyseret indholdet af de FitLine-produkter, som Caroline Wozniacki ’leger' med.

- Så vidt jeg kan se, er de ikke revolutionerende. Mange andre kosttilskuds-produkter indeholder ekstrakt fra den sydamerikanske koffein-plante guarana. Caroline kunne såmænd lige så godt spise sund og varieret kost med masser af grøntsager og protein, siger Henrik Deleuran og bliver bakket op i sit synspunkt af massøren Karsten Aagaard fra Sports Klinik i Holbæk.

- Jeg håber for Caroline Wozniackis vedkommende, at kosttilskuddet blot er et supplement til det, hun spiser til daglig. Selv om hun tilsyneladende har det fint med FitLine-produkterne, vil jeg aldrig anbefale dem. Medmindre hun har vitamin-mangel. Er det tilfældet, vil produkterne kunne booste hende. I stedet synes jeg, hun burde spise noget mere fisk. Det er godt på alle punkter. Både for mave, sener, led og muskler, siger Karsten Aagaard.I nat kunne Caroline Wozniacki igen ses på tennisbanen. Her var hun i US Opens anden runde i kamp mod sydafrikaneren Chanelle Scheepers, der spillede sig videre ved i tre sæt at besejre landsmanden Chanel Simmonds.

Caroline Wozniacki og Scheepers havde før nattens opgør mødt hinanden én gang tidligere mødt. Det skete i fjor ved China Open i Beijing, hvor det blev til dansk sejr.

Dagens Gossip