Wozniackis næste modstander er et stjerneskud

Caroline Wozniackis næste modstander ved Australian Open, Garbine Muguruza, er kommet til Melbourne på en sejrsbølge.

10 kampe i træk har den 20-årige spanier vundet - de første otte resulterede i hendes første WTA-sejr ved opvarmningsturneringen i Hobart, hvor hun vandt som kvalifikationsspiller uden at afgive et eneste sæt.

Sejrene bliver sikret med aggressivt spil, der får folk til at tale om, at hun kan være en af de næste tennissuperstjerner. Fra at ligge nummer 63 ved årsskiftet, er hun nu rykket op som nummer 38 i verden.

Og Caroline Wozniackis træner, Thomas Högstedt, mener, at Muguruza i nær fremtid rykker endnu længere op.

- Hun kommer sikkert til at blive en top 20-spiller. Hun spiller offensivt, og hun har god selvtillid, siger svenskeren.

Venezuelansk-fødte Muguruza havde sidste år en længere skadespause, der blandt andet betød, at hun gik glip af US Open.

Men efter en ankeloperation kom hun stærkt tilbage ved først at nå kvartfinalen i Auckland - hendes eneste nederlag i denne sæson - og dernæst vinde i Hobart.

- Jeg begyndte at spille på en stol under genoptræningen, sagde den 182 centimeter høje spanier efter sin sejr i Hobart til det australske nyhedsbureauet AAP.

- Jeg forventede ikke at vinde en masse kampe i min anden turnering i sæsonen, men jeg vidste bare, at jeg havde arbejdet hårdt. Jeg var som en stor tyr.

- Derhjemme sagde jeg til mig selv, at hvis jeg kommer til en turnering, så vil jeg kæmpe enormt meget. Så det gjorde jeg, lød det fra spanieren, der ligesom Wozniacki har hardcourt som favoritunderlag.

Muguruza og Wozniacki har mødt hinanden én gang tidligere - ved WTA-turneringen i Miami, hvor wild card-spilleren sejrede 6-2, 6-4 over danskeren.

Wozniackis træner mener, at sejren denne gang bliver dansk.

- Caroline har tabt mod hende tidligere, så hun har respekt for hende. Men hvis hun spiller, som hun gjorde mod McHale, så vinder hun. For hun spillede virkelig godt i første sæt, lyder vurderingen fra Thomas Högstedt.

Muguruza var i aktion fredag i Melbourne, hvor hun spillede i anden runde af doublerækken sammen med landsmanden Arantxa Parra Santonja. Her fandt hun kun momentvis storspillet frem, og den spanske duo tabte til et amerikansk par i to sæt.

Kampen i tredje runde af Australian Open bliver spillet lørdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip