Wozniackis træner: Hun skal turde mere

Caroline Wozniacki burde have lukket opgøret mod spanske Garbine Muguruza i andet sæt, mener danskerens træner, Thomas Högstedt.

I stedet fik det 20-årige stortalent vendt kampen og nappede tredje sæt og dermed også sejren i tredje runde af grand slam-turneringen Australian Open.

- Caroline skulle have haft den i andet sæt. Det stod 3-2, og hun havde breakbolde hele tiden. Hun bliver for forsigtig, og så spiller spanieren godt, siger Högstedt, der tidligere har ført Maria Sharapova til sejr i French Open.

Svenskeren, der tog over efter Piotr Wozniacki i oktober, siger, at tennisspilleren allerede har udviklet sit spil meget. Der har dog også været udfordringer i form af en skulderskade omkring nytår.

Men Wozniacki viste i kampen mod amerikanske Christina McHale i turneringens anden runde, at hun godt kan spille mere aggressivt, siger træneren.

- Hun skal fortsat gøre det, som hun er god til: At gå ind og stresse spilleren. Det går ikke i dagens tennis bare at spille tilbage. Det gør hun for meget i denne kamp. Spillet er der, men hun bliver for passiv og lader spanieren styre.

- Hun skal turde spille det spil, som hun spiller, når hun træner. Hun skal gå ind i banen, og hun skal gå på bolden, og det kan hun også. Hun har helt klart udviklet sig, fastslår Thomas Högstedt.

Caroline Wozniacki har vundet i alt 21 WTA-turneringer - det er det fjerdestørste antal blandt de aktive kvinder på touren. Men hun jagter stadig sit første grand slam-trofæ. Tættest på kom hun i 2009, hvor hun var i finalen i US Open.

/ritzau/

Dagens Gossip