WWF: Larm i havet betyder mindre hvalsex

Det bliver således både sværere for hvalerne at finde en partner, finde føde, og støjen kan potentielt drive hvalerne væk fra deres leveområder.- Rapporten viser, at støjniveauet stiger i alle verdenshavene. Skibstrafik, olieefterforskning og -udvinding og militærøvelser bombarderer havene med larm.

- Det er ødelæggende for hvalerne, der kommunikerer med lyd under havoverfladen, siger Eva Garde, biolog og ph.d i narhvaler hos WWF Verdensnaturfonden.

- Vi er specielt bekymrede for, hvordan støjen påvirker de områder, som tidligere var mere stille, for eksempel havene i Arktis, siger hun.

WWF’s rapport viser, at det både er muligt at skrue ned for larmen i verdenshavene og reducere den negative påvirkning, som støjen har på hvaler.

Rapporten anbefaler blandt andet:

- Øjeblikkelig handling for at reducere støjkilder

- Yderligere forskning i lyddæmpende teknologier til brug i eksempelvis olieindustrien og shippingbranchen.

- Oprettelse af no-go-zoner for industri og skibsfart i områder, der er vigtige for hvaler, særligt i specielt sårbare perioder, for eksempel når hvalerne får unger.

- Hurtig og effektiv implementering af kommende retningslinjer for at reducere støj fra shipping fra IMO, den internationale søfartsorganisation.

Der skal gøres noget nu

- Det er afgørende, at vi omgående gør noget for at reducere støjen, hvor vi kan, siger Eva Garde og tilføjer:

- Vi kan vente på bedre teknologi og mere forskning, men vi ved allerede i dag, at støj under havoverfladen er et problem og har nogle redskaber til at løse problemet.

Hør hvalerne synge og hør hvor meget olieudvinding larmer her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip