X Factor-stjerne mod kræft: Cykler til Paris

Skrevet af admin

08/01/2014
Sangeren Basim mistede i 2012 sin far, der døde af leukæmi. Derfor ved han, hvor svært det er at være en del af en familie, der bliver ramt af kræft.Som nyudnævnt ambassadør for Børnecancerfonden vil han derfor sætte ekstra fokus på børn og deres familier, der på tragisk vis bliver berørt af sygdommen.Det gør han blandt andet ved at cykle fra Danmark til Paris til sommer.Han vil nemlig være at finde i feltet, når velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby tager turen fra Ringe til den franske hovedstad for at samle penge ind til børn med kræft. Basim har aldrig kørt over 10 kilometer på en cykel før, men han frygter alligevel ikke de daglige etaper på over 200 kilometer.- Når jeg sætter mig for noget, så gennemfører jeg det også. Og så glæder jeg mig bare enormt meget til at møde de andre og cykle sammen med dem. At cykle til Paris er jo ikke noget sammenlignet med det, som de kræftsyge børn og deres familier må gå igennem, siger Basim, der er meget glad for rollen som ambassadør:- Jeg vil gøre mit bedste for at synliggøre, at der stadig er børn i dette land, som dør af kræft - eller overlever med så alvorlige skader, at de får svært ved at leve et normalt liv.- Kræft er en ubehagelig sygdom, hvad enten den rammer voksne eller børn. Men for mig er det særlig vigtigt, at de børn og familier, som lige nu kæmper kampen mod kræften, ved, at de ikke kæmper alene, siger Basim, som føler, at han altid har haft let ved at tale med børn - også om svære ting. - Jeg har lært, at når jeg selv er åben, så er andre også åbne over for mig. Der er to ting, som jeg har fået med i bagagen hjemmefra: Grimt hår og evnen til at tale med børn, siger han.Hvert år rammes mere end 200 børn og unge af kræft.Newspaq

Mest læste i dag

Sangeren Basim mistede i 2012 sin far, der døde af leukæmi. Derfor ved han, hvor svært det er at være en del af en familie, der bliver ramt af kræft.

Som nyudnævnt ambassadør for Børnecancerfonden vil han derfor sætte ekstra fokus på børn og deres familier, der på tragisk vis bliver berørt af sygdommen.

Det gør han blandt andet ved at cykle fra Danmark til Paris til sommer.

Han vil nemlig være at finde i feltet, når velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby tager turen fra Ringe til den franske hovedstad for at samle penge ind til børn med kræft.

Basim har aldrig kørt over 10 kilometer på en cykel før, men han frygter alligevel ikke de daglige etaper på over 200 kilometer.

- Når jeg sætter mig for noget, så gennemfører jeg det også. Og så glæder jeg mig bare enormt meget til at møde de andre og cykle sammen med dem. At cykle til Paris er jo ikke noget sammenlignet med det, som de kræftsyge børn og deres familier må gå igennem, siger Basim, der er meget glad for rollen som ambassadør:

- Jeg vil gøre mit bedste for at synliggøre, at der stadig er børn i dette land, som dør af kræft - eller overlever med så alvorlige skader, at de får svært ved at leve et normalt liv.

- Kræft er en ubehagelig sygdom, hvad enten den rammer voksne eller børn. Men for mig er det særlig vigtigt, at de børn og familier, som lige nu kæmper kampen mod kræften, ved, at de ikke kæmper alene, siger Basim, som føler, at han altid har haft let ved at tale med børn - også om svære ting.

- Jeg har lært, at når jeg selv er åben, så er andre også åbne over for mig. Der er to ting, som jeg har fået med i bagagen hjemmefra: Grimt hår og evnen til at tale med børn, siger han.

Hvert år rammes mere end 200 børn og unge af kræft.

Newspaq