Xander er tilbage: Sætter ikke en facade op

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

Han leverede det ene hit efter det andet, efter han fik sit gennembrud med sangen "Det burde ikk' være sådan her", der gjorde popsangeren Xander Linnet kendt for andet end sin mors efternavn.

Men det seneste halvandet år har der været stille. Den nu 27-årige musiker har nemlig holdt en pause fra at udgive musik, fordi han havde brug for at trække vejret ovenpå succesen.

- Der skete så mange ting lige pludselig, og det tog en smule hårdt på mig dengang. Jeg kaster mig ud i tingene, selv om jeg ikke er helt sikker på, hvor jeg lander, og så kommer man på glat is nogle gange og tager nogle valg, der måske ikke er de helt rigtige, siger Xander, der har det borgerlige navn Alexander Theo Linnet og uddyber:

- Alle kommer til at træde forkert. Forskellen er bare, at når man er så åben og ærlig omkring det og samtidig er i aviserne, så kan det blive lidt for meget, siger han.

Og lige netop det med at være ærlig i sin musik og på scenen er noget, hitmageren vægter meget højt, men han fortæller, at det også placerer ham i skudlinjen.

- Jeg tror altid, at det har været min styrke og min svaghed, at jeg er åben og ærlig om mange ting. Der er mange artister, der sætter en skillevæg op mellem hvem, de er som artister og hvem, de er i virkeligheden for at passe på sig selv, siger han og fortsætter:

- For mig har det altid været vigtigt at være, den jeg er - også udadtil. Jeg er blevet opdraget med, at musikken er en del af mig, og det er ikke bare et arbejde. Derfor er jeg også hudløst ærlig, når jeg skriver mine tekster, og når jeg siger noget på scenen, så mener jeg det. Det er min måde at udtrykke mig på, forklarer han.

Hitmageren er nu tilbage på den danske musikscene, og han netop har udgivet singlen "Man kan ikk' spole tiden tilbage". Ærligheden og åbenheden har han ikke tænkt sig at pakke væk, selv om han har følt, at den gjorde ham mere udsat i forhold til medierne, og de mennesker, han mødte på sin vej.

- Jeg havde lige brug for at trække vejret i to sekunder og finde ud af, om jeg kunne gebærde mig på en anden måde her i livet, men det føler jeg ikke er sandheden for mig.

- Jeg tænkte over, om jeg skulle passe lidt bedre på mig selv og have en facade på scenen, i musikken og i interviews for at gemme mig selv lidt væk, men det tror jeg bare, vil gå for meget ud over musikken, siger Xander.

Hitmageren har dog ikke ligget på den lade side, mens han har været væk, og han fortæller, at skufferne bugner af ny musik. Derfor kriblede det også for at komme ud med noget nyt.

- Jeg glæder mig til at komme ud og spille igen, det har jeg virkelig savnet. Jeg håber også, at folk kan se sig selv i mine nye sange, og forhåbentlig høre, at jeg ikke lægger fingre imellem, siger han.

/ritzau/FOKUS