Yahoo skuffer og satser snævrere næste år

It-virksomheden Yahoo skuffede investorerne, da selskabet offentliggjorde regnskabet for tredje kvartal tirsdag aften dansk tid.

Et omsætning på 1,23 milliarder dollar og en indtjening per aktie på 15 cent var i underkanten af forventningerne, og derfor tabte aktien to procent i den efterfølgende handel.

Det skyldtes nok også, at selskabet i forbindelse med regnskabet nedjusterede forventningerne til fjerde kvartal en smule.

Selskabets administrerende direktør, Marisa Mayer, tror dog på fremtidig vækst og har også planen for næste år klar.

- På vej ind i 2016 vil vi arbejde på at indsnævre vores strategi ved at fokusere på færre produkter med højere kvalitet for at opnå øget vækst og overskudsgrad, siger hun ifølge Reuters.

Yahoo begyndte i 1994 som en internetportal og har siden via en lang række opkøb udviklet sig til at være en af de mest besøgte hjemmesider i USA.

Selskabet har blandt andet investeret i blogsitet Tumblr, men ejer også 15 procent af aktierne i den kinesiske internetsucces Alibaba.

Disse aktier har Yahoo tænkt sig at sælge inden længe, og spørgsmålet er, om selskabet i den forbindelse slipper for at svare milliardskat af fortjenesten.

Aktieposten i Alibaba var omkring 40 milliarder værd i begyndelsen af året, men er siden faldet cirka 30 procent i værdi på grund af uroen på de kinesiske aktiemarkeder.

Yahoos egen aktiekurs er faldet med 35 procent siden årsskiftet og med 16 procent de seneste 12 måneder.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip