Yahya Hassan fængsles i yderligere fire uger

Skrevet af admin

19/04/2016
Digteren Yahya Hassan, der er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode i Aarhus, fik tirsdag forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger. Det oplyser anklager Torben Thygesen. Forlængelsen af hans fængsling kom i forbindelse med en såkaldt fristforlængelse ved Retten i Aarhus.Her havde digterens advokat, Claus Bonnez, på forhånd bebudet, at Yahya Hassan ville protestere mod en yderligere fængsling. Tirsdag i retten tog digteren og hans advokat ifølge anklager Torben Thygesen forbehold for at kære kendelsen om fængsling i yderligere fire uger.Den 20-årige digter fra Aarhus har siddet fængslet siden den 21. marts.Det skete, efter at han blev anholdt og sigtet for en skudepisode i Hasle ved Aarhus aftenen forinden.Retsmøderne har været holdt for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger i sagen.Dog fremgår det af anklageskriftet, at han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse. Ifølge stiften.dk er han sigtet for at have affyret omkring fem skud, hvoraf to ramte en 17-årig. Det ene strejfede ifølge avisens netside hans lår, og det andet ramte ham i foden.Yahya Hasan har klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed over sin anholdelse 20. marts.Digteren klager over, at han ikke blev hasteopereret for et smertende brud i sit håndled.Bruddet havde han pådraget sig ved et trafikuheld få dage forinden anholdelsen.Yahya Hassan har tidligere fortalt, at han følte sig forfulgt og blandt andet også blev forfulgt af nogle med et sværd ved den episode.

Dagens topnyheder

Digteren Yahya Hassan, der er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode i Aarhus, fik tirsdag forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger.

Det oplyser anklager Torben Thygesen.

Forlængelsen af hans fængsling kom i forbindelse med en såkaldt fristforlængelse ved Retten i Aarhus.

Her havde digterens advokat, Claus Bonnez, på forhånd bebudet, at Yahya Hassan ville protestere mod en yderligere fængsling.

Tirsdag i retten tog digteren og hans advokat ifølge anklager Torben Thygesen forbehold for at kære kendelsen om fængsling i yderligere fire uger.

Den 20-årige digter fra Aarhus har siddet fængslet siden den 21. marts.

Det skete, efter at han blev anholdt og sigtet for en skudepisode i Hasle ved Aarhus aftenen forinden.

Retsmøderne har været holdt for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger i sagen.

Dog fremgår det af anklageskriftet, at han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse.

Ifølge stiften.dk er han sigtet for at have affyret omkring fem skud, hvoraf to ramte en 17-årig. Det ene strejfede ifølge avisens netside hans lår, og det andet ramte ham i foden.

Yahya Hasan har klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed over sin anholdelse 20. marts.

Digteren klager over, at han ikke blev hasteopereret for et smertende brud i sit håndled.

Bruddet havde han pådraget sig ved et trafikuheld få dage forinden anholdelsen.

Yahya Hassan har tidligere fortalt, at han følte sig forfulgt og blandt andet også blev forfulgt af nogle med et sværd ved den episode.