Yahya Hassan frasiger sig PET-beskyttelse

Digter og folketingskandidat Yahya Hassan oplyser på Facebook, at han ikke længere ønsker at være beskyttet af Politiets Efterretningstjeneste.

- Jeg har frasagt mig politibeskyttelsen. På fri fod i valgkampen, skriver 20-årige Yahya Hassan, som er opstillet som kandidat for Nationalpartiet, onsdag på sin profil på Facebook.

Yahya Hassan har postet et billede af en underskrevet erklæring om, at han ikke længere ønsker at være beskyttet af livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste.

Den kontroversielle digter og nu politiker har været mandsopdækket af livvagter fra PET siden november 2013, efter han var blevet overfaldet og modtog dødstrusler. Men det er altså tilsyneladende slut nu.

Af dokumentet på billedet på Facebook fremgår det, at personbeskyttelse i Danmark indebærer beskyttelse døgnet rundt af livvagter fra PET under alle forhold - også af mere privat karakter.

- Hvis de ikke ønsker personbeskyttelsen udført som beskrevet, bedes de underskrive nærværende dokument, hvorefter livvagtsbeskyttelsen ophæves.

- Politiets Efterretningstjeneste vil herefter ikke kunne påtage sig ansvaret for deres sikkerhed under opholdet i Danmark, står der på dokumentet, der er underskrevet Yahya Hassan og dateret 26. maj.

Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet, som i øjeblikket har travlt med at indsamle vælgererklæringer nok til at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget den 18. juni. Det kræver 20.260 godkendte vælgererklæringer.

Ifølge Nationalpartiet mangler der 6500 godkendte erklæringer, før målet er nået. Partiet har indtil 15 dage før valget.

Hvis Nationalpartiet ikke får de påkrævede vælgererklæringer inden da, stiller partiets kandidater op som løsgængere.

Digteren med palæstinensisk baggrund udgav tilbage i oktober 2013 digtsamlingen "Yahya Hassan", hvori han kritiserer sine forældres generation af indvandrere.

Digtsamlingen, som fik stor ros fra anmeldere, er en historie om en opvækst med vold, svigt og kriminalitet.

/ritzau/

Dagens Gossip