Yahya Hassan ifører folketingskandidat naziuniform og kalder ham et ‘højreorienteret svin’

Skrevet af Ninna Andreasen

22/02/2015

Dagens topnyheder

En kamp på ord og billeder er brudt ud på Facebook mellem den unge digter Yahya Hassan og folketingskandidaten for Liberal Alliance, Henrik Dahl.

Fejden begyndte tilsyneladende, da Henrik Dahl linkede til en artikel om terrorangrebet i København, hvor DR brugte formuleringen “den formodede gerningsmand” om Omar El-Hussein.

Efterfølgende bragte BT en anden artikel, hvor Yahya Hassan forklarede, at han forstod Omar El-Hussein. Den artikel delte Henrik Dahl med teksten “Den formodede digter forstår den formodede gerningsmand. Formodentligt," hvilket tilsyneladende var både en stikpille til digterens forståelse af gerningsmanden og mediernes brug af begrebet "formodet gerningsmand".

Det blev tilsyneladende for meget for Yahya Hassan.

Han kommenterede med et billede af Henrik Dahl i nazi-uniform og teksten: “Hvorfor skal muslimerne acceptere at Muhammed bliver portrætteret med en bombe i sin turban, når Henrik Dahl bliver fornærmet over at have naziuniform på? Ytringsfrihed er vel ytringsfrihed. Eller hvad?,” spørger digteren.

Læs også: Yahya Hassan: Hvis jeg boller en pige, mens hun sover, så får jeg dårlig samvittighed 

I første omgang svarede Henrik Dahl ved at lægge billedet af sig selv i nazi-uniformen op på Facebook.

“Der var engang en ung diger, man kunne have en vis respekt for,” skriver politikeren.

Ytringsfriheden skal trykprøves
Senere uddyber han i en anden status.

“Det samfund, jeg kæmper for, er et samfund, hvor en ung mand, der har opnået en vis berømmelse, som efterfølgende er steget ham til hovedet, har ret til at sammenligne magthavere med nazister. Derfor ville jeg selvfølgelig ikke - hvis jeg rent faktisk var magthaver - krumme et hår på Yahya Hassans hoved, selvom han talte grimt om mig og rettede de mest forrykte beskyldninger imod mig. At magthaverne generelt har den holdning, er en af de ting, jeg elsker højest ved det liberale demokrati,” svarer Henrik Dahl igen.

På sin egen Facebook-side har Yahya Hassan delt BT’s artikel om fejden.

“Ytringsfriheden skal trykprøves!Eksperiment i BT,” skriver han og tilføjer:

“Gælder ytringsfriheden og satiren udelukkende når Muhammed står for skud med en bombe i sin turban? og hvad er så forskellen på det og Henrik Dahl i nazidragt? Bomben indikerer at muslimerne er terrorister, mens nazidragten indikerer at højreorienterede er nazister. Begge dele er forkerte og det måtte jeg illustrere ved at illustrere det. Sjovt hvor mange der er imod mit billede samtidig med at de støtter Muhammedtegningerne ubetinget. Henrik Dahl er en af dem.”