Yahya Hassan nægter sig skyldig i skudsag

Den 20-årige digter Yahya Hassan nægter sig skyldig i at have affyret fem skud søndag aften i Aarhus-forstaden Hasle.

Det oplyser hans forsvarer mandag eftermiddag, efter at grundlovsforhøret ved Retten i Aarhus er indledt.

Yahya Hassan er sigtet for at have affyret fem skud søndag aften, hvor den ene ramte en 17-årig mand i foden.

Hassan er sigtet efter paragraf 245 i straffeloven om kvalificeret vold. Strafferammen går op til seks års fængsel. Desuden er han sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

Yahya Hassan bærer en gipsbandage om den ene arm under retsmødet. Han er iført sort joggngtøj og sorte klipklappere. Han siger beredvilligt sit navn og sin fødselsdato, da dommer Mette Søgaard Vammen beder ham om det.

Anklager og forsvarer har bedt om at få dørene lukket, hvilket dommeren har efterkommet.

Pressen har protesteret mod dørlukningen, men dommeren finder, det er nødvendigt af hensyn til, at efterforskningen i sagen fortsat pågår.

Hassan blev anholdt på en adresse i Rønde natten til mandag.

Den 17-årige, der blev ramt i foden ved skudepisoden ved Fjældevænget i Hasle søndag aften, meldes uden for livsfare.

Yahya Hassan har i den seneste tid været særdeles aktiv på de sociale medier, hvor hans meget frembrusende adfærd på især Facebook har skabt stor debat på digterens profil.

I februar blev Yahya Hassan sigtet for at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Det betød efterfølgende, at Nationalpartiet gav den 20-årige aarhusianer sparket fra partiet.

Til avisen Metroxpress sagde Hassan forleden, at han har været udsat for tre mordforsøg inden for de seneste to måneder.

Yahya Hassan mener, det er hans islamkritiske digte, som har fået stærke kræfter i det islamiske miljø til at stræbe ham efter livet.

/ritzau/

Dagens Gossip