Yahya Hassans varetægtsfængsling bliver forlænget igen

Digteren Yahya Hassan er frivilligt gået med til at forlænge sin varetægtsfængsling. Det skriver Århus Stiftstidende onsdag.

Der kommer derfor ikke til at være retsmøde fredag, hvor varetægtsfængslingen udløber.

- Yahya Hassans varetægtsfængsling bliver frivilligt forlænget, hvilket betyder, at der ikke bliver et fysisk retsmøde, fortæller pressekoordinator ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til Århus Stiftstidende.

Marianne Morgen oplyser, at de forventer snart at have et anklageskrift på plads, så man kan være klar til en retssag 10. august.

Aarhusianske Yahya Hassan, der nægter sig skyldig, har siddet varetægtsfængslet siden 21. marts, efter at han blev anholdt efter en skudepisode i Hasle ved Aarhus.

Den 21-årige digter er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse. Mere præcist er han ifølge Århus Stiftstidende anklaget for at have affyret omkring fem skud, hvoraf to ramte en 17-årig.

Yahya Hassans varetægtsfængsling er løbende siden marts blevet forlænget, og bortset fra denne gang har digteren på retsmøderne bedt om at blive løsladt.

Yahya Hassan har ifølge Århus Stiftstidende i forbindelse med et retsmøde i april råbt:

- Det er rigtigt, jeg har skudt den forpulede perker.

Ved et retsmøde i juni råbte digteren angiveligt:

- Forurettede slår mig i hovedet, mens jeg har en brækket arm, og så er det klart, han bliver skudt!

Det har ikke været muligt for Århus Stiftstidende at få en kommentar fra digterens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, for at høre, hvorfor fængslingen frivilligt er blevet forlænget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip