Yahya Hassans varetægtsfængsling bliver forlænget igen

Digteren Yahya Hassan er frivilligt gået med til at forlænge sin varetægtsfængsling. Det skriver Århus Stiftstidende onsdag.

Der kommer derfor ikke til at være retsmøde fredag, hvor varetægtsfængslingen udløber.

- Yahya Hassans varetægtsfængsling bliver frivilligt forlænget, hvilket betyder, at der ikke bliver et fysisk retsmøde, fortæller pressekoordinator ved Østjyllands Politi Marianne Morgen til Århus Stiftstidende.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen fortæller i en skriftlig kommentar til Ritzau, at de er gået med til frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen, fordi det er så tæt på, at sagen begynder.

Retssagen er forhåndsberammet til at begynde 5. september. Marianne Morgen oplyser til Århus Stiftstidende, at de forventer snart at have et anklageskrift på plads.

Aarhusianske Yahya Hassan, der nægter sig skyldig, har siddet varetægtsfængslet siden 21. marts, efter at han blev anholdt efter en skudepisode i Hasle ved Aarhus.

Den 21-årige digter er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse. Mere præcist er han blandt andet anklaget for at have affyret omkring fem skud, hvoraf to ramte en 17-årig dreng.

Yahya Hassans varetægtsfængsling er løbende siden marts blevet forlænget, og bortset fra denne gang har digteren på retsmøderne bedt om at blive løsladt.

Yahya Hassan har ifølge Århus Stiftstidende i forbindelse med et retsmøde i april råbt:

- Det er rigtigt, jeg har skudt den forpulede perker.

Ved et retsmøde i juni råbte digteren angiveligt:

- Forurettede slår mig i hovedet, mens jeg har en brækket arm, og så er det klart, han bliver skudt!

Den unge digter brød igennem, da han udgav sin debutdigtsamling i 2013 kaldet "Yahya Hassan". Han har blandt andet modtaget BogForums Debutantpris 2013 og Politikens Litteraturpris 2013 for sin digtsamling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip