Yates får andenplads og hvid trøje efter portuheld

Den britiske cykelrytter Adam Yates (Orica-Bikeexchange) har fået en lille opmuntring, efter at han fredag var hovedpersonen i et ægte Tour de France-drama, da en oppustelig kilometerport kollapsede og faldt ned over ham, mens han var i udbrud.

Fredag aften har Tour-arrangørerne valgt at godskrive Yates de sekunder, han var foran hovedfeltet, da uheldet skete.

Det betyder, at han ikke blot rykker op på andenpladsen i det samlede klassement. Han overtager også løbets ungdomstrøje.

Adam Yates er 5.50 minutter efter førende Greg Van Avermaet (BMC), mens Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) følger efter på tredjepladsen blot et sekund efter Yates. Men Alaphilippe må altså give ungdomstrøjen videre til sin britiske rival.

Da porten til den sidste kilometer kollapsede, var de bedste ryttere allerede kommet forbi, deriblandt etapevinderen, Stephen Cummings (Dimension Data).

Yates havde efterfølgende trukket sig fri af hovedfeltet i jagten på sekunder til ungdomstrøjen, og den mission lykkedes altså, selv om det næppe var sådan, han havde forestillet sig, det skulle ske.

- Jeg rev hul på min skulder, og mit håndled fik et hårdt slag. Mine knæ er også ret medtaget. Jeg fik fire sting i hagen, men jeg er ellers okay, sagde Adam Yates, da han var kommet i mål efter den bizarre afslutning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip