Yderligere fem er anholdt under antiterroraktion i Belgien

Yderligere fem personer er blevet anholdt i løbet af natten til mandag, og dermed er der anholdt 21 i alt. Anholdelserne fandt sted i omegnen af Bruxelles og Liege.

Det siger anklagemyndigheden mandag eftermiddag.

- Efter aktionen i aftes er yderligere fem ransagninger foretaget i Bruxelles-regionen og to mere i Liege-regionen. Fem personer er blevet anholdt under ransagningerne, siger anklagemyndigheden i en udtalelse.

På et pressemøde natten til mandag oplyste anklagemyndigheden, at 16 personer var blevet anholdt i forbindelse med flere aktioner.

Den franske statsborger Salah Abdeslam, der er efterlyst i forbindelse med sin formodede involvering i en række angreb forrige fredag i Paris, er fortsat på fri fod.

Abdeslam var ellers et af målene for søndagens indsats, lød det. Det fremgår ikke, om han er blandt de fem, som offentligheden nu får oplysninger om.

To skud blev affyret af politiet i forbindelse med aktionerne, som blev udført flere steder i Bruxelles, og som offentligheden fik kendskab til søndag aften.

Det skete, da politiet skød mod en bil. Én person meldes såret i forbindelse med episoden, lyder det videre. Den sårede person er anholdt.

I hovedstaden, Bruxelles, er alarmberedskabet på højeste niveau, mens det i resten af landet er på det næsthøjeste.

Børnehaver, skoler, gymnasier og universiteter er lukket, og metroen er lukket for tredje dag i træk. Men busser og sporvogne kører, og fly lander og letter i lufthavnen ved Bruxelles.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip