Yderligere to passagerer efterforskes på forsvundet fly

Skrevet af admin

09/03/2014

Dagens topnyheder

Malaysias myndigheder efterforsker nu, om der er en mulig terrorforbindelse til det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines, som frygtes at være styrtet ned med 239 mennesker om bord.

Ifølge landets transportminister Hishamuddin Hussein har Malaysia kontaktet de lande, hvis nationaliteter fremgår af flyets passagerliste. Det sker, efter at det er kommet frem, at to af passagererne tilsyneladende har rejst på stjålne pas.

- Vores egen efterretningstjeneste er blevet aktiveret, og selvfølgelig er terrorbekæmpelsesenhederne fra de relevante lande blevet underrettet, siger transportministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne undersøger særligt identiteten på yderligere to passagerer på det forsvundne fly fra Malaysia Airlines foruden de to personer, der skulle have rejst på stjålne pas.

Men transportministeren understreger, at et terrorangreb blot er en blandt mange årsager til flyets forsvinden.

- Vi undersøger alle muligheder. Vi må ikke drage for tidlige konklusioner. Vores fokus nu er at finde flyet, siger Hishamuddin Hussein, som tilføjer, at hele passagerlisten bliver tjekket.

Malaysia Airlines frygter, at passagerflyet er styrtet ned i havet ved Vietnam. Flyet havde 239 mennesker om bord, og der er fortsat ingen spor efter Boeing 777-200-maskinen.

Lørdag kom det frem, at to af flyets passagerer rejste på stjålne pas. Således er der hverken italienske eller østrigske statsborgere om bord på flyet, som luftfartsmyndighederne mistede kontakten til fredag aften.

Jagten på det forsvundne fly fortsætter søndag i havet ved Vietnam. Ifølge Malaysias transport- og forsvarsminister har man udvidet eftersøgningsområdet, da passagerflyet muligvis vendte om over Det Sydkinesiske Hav.

De amerikanske transportsikkerhedsmyndigheder har sendt et hold til Asien for at hjælpe til med efterforskningen af det formodede flystyrt.

Holdet består blandt andet af tekniske eksperter fra USA's luftfartsmyndigheder (FAA) og Boeing, som har produceret det fly, der er forsvundet.

/ritzau/Reuters