Yderområder får millioner til offentlig trafik

»Vi styrker den kollektive trafik i yderområder, hvor bussen ofte er eneste alternativ til bilen, og hvor borgere har begrænsede muligheder for at bruge den kollektive trafik,« siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Pengene tildeles som støtte til flere lokale projekter, der eksempelvis vil styrke busbetjeningen i områder, hvor passagergrundlaget ofte er lavt, hvilket gør det svært at drive kollektiv trafik.

»Vi støtter blandt andet en udvidelse af Rejseplanen, så alle trafiktilbud samles i én landsdækkende rejseplanlægning, hvor kunden planlægger og bestiller én gang, ét sted med én billet. Det vil gøre det muligt for brugerne af FlexTrafik at booke deres rejse via Rejseplanen. FlexTrafik er især benyttet i yderområderne, hvor det ofte er det eneste tilbud om kollektiv trafik,« forklarer Henrik Dam Kristensen.

I Jylland går der eksempelvis 300.000 kroner til en ekspresrute og nationalparkrute i Thy, mens Vordingborg Kommune på Sjælland kan se frem til bedre kollektiv trafik for 6,6 millioner kroner.

Dagens Gossip