Ydmyge håndboldmænd nægter at tale om pligtsejre

- En pligtsejr?

Jesper Nøddesbo lød næsten forundret over spørgsmålet, om 31-23-sejren over Tunesien ved OL tirsdag aften ikke var mere eller mindre, hvad man kunne forvente.

Man kan roligt sige, at den rutinerede stregspiller ikke købte den påstand.

- Det var bestemt ingen pligtsejr. Vi skal sørge for at glæde os over de sejre, vi får. Vi er i en rigtig, rigtig hård pulje, og vi har ikke vundet noget ved de seneste mesterskaber, så vi skal være ydmyge, siger Jesper Nøddesbo.

Og det var da også et dansk hold, der udstrålede både gejst og ydmyghed, når hele udskiftningsbænken var oppe at juble ved de danske scoringer, og når udskiftede spillere blev mødt af den store roseklub på bænken.

Netop evnen til at bevare fokus i 60 minutter blev udslagsgivende for den komfortable sejr, mener Nøddesbo.

- Vi var utrolig koncentrerede og holdt os til det, vi havde talt om. Vi fortsatte med at løbe med dem i hele kampen, og det gjorde ondt på dem. I forsvaret stod vi igen rigtig godt, og Niklas Landin ville gerne tage med hænder i målet, siger han.

I angrebet var det især fløj- og kontraspillet, der lagde grunden til den klare sejr.

- Vi har haft mange snakke om, at vi skulle forsøge at komme længere udad i banen, og det lykkedes vi med i dag, siger Jesper Nøddesbo.

Danmark står med fire point efter kampene mod Argentina og Tunesien, der på papiret ligner de to letteste modstandere i puljen, der også tæller Kroatien, Qatar og Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip