Yemen indleder våbenhvile tirsdag morgen

En våbenhvile i den ni måneder lange krig i Yemen træder i kraft tirsdag morgen klokken ni lokal tid.

Det er samme dag, som FN-ledede fredsforhandlinger skal finde sted i Schweiz, oplyser den arabisk-ledede koalition ifølge AFP.

- Våbenhvilen vil vare i syv dage og starter fra 15. til 21. december og vil automatisk blive forlænget, hvis den anden part giver tilsagn til det, lyder det fra koalitionen ifølge det statslige, saudi-arabiske nyhedsbureau SPA.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede Houthi-gruppe.

Yemens regering er tidligere gået med til at forhandle med oprørerne i Houthi-bevægelsen under overværelse af FN med fokus på at slutte konflikten, som brød ud i starten af året.

Forhandlingerne er dog flere gange brudt sammen, og de våbenhviler, som er indledt i forbindelse med fredsforhandlingerne, er også hurtigt blevet brudt.

Konflikten betyder, at Yemen er på vej ud i den mest alvorlige humanitære krise i verden, som presser landet mod totalt kaos.

Houthierne overtog kontrollen med hovedstaden, Sanaa, i september 2014 uden særlig modstand, hvorefter den shiamuslimske milits fortsatte med at udvide sit territorium.

Saudi-Arabien har siden marts i år stået i spidsen for en arabisk-ledet koalition med henblik på at genindsætte præsident Abd Rabbu Mansur Hadi.

/ritzau/

Dagens Gossip