Yemens eksilregering erklærer havneby befriet

Houthi-oprørere er presset ud af den sydlige havneby Aden, som nu er fuldt kontrolleret af en milits, der bakkes op af den saudiskledede koalition. Det oplyser vicepræsidenten i den yemenitiske regering, der befinder sig i eksil i Saudi-Arabien.

Indbyggere og lokale militser i havnebyen siger, at der i mindre omfang stadig er kampe i Tawahi-distriktet i den vestlige del af byen, hvor Houthi-bevægelsen stadig forsøger at holde sig fast.

- Vi lykønsker indbyggerne i Aden og i Yemen i helhed for det, der er opnået i de seneste to dage. Regeringen erklærer Aden-provinsen befriet, skriver vicepræsident Khaled Bahah på sin officielle Facebook-side.

Han tilføjer, at regeringen nu vil arbejde for at genoprette en normal tilværelse for indbyggerne i Aden, som er raseret af de seneste tre måneders kampe, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Ali al-Ahmedi, der er talsmand for en af de lokale militser i Aden, siger til nyhedsbureauet Reuters, at mange Houthi-oprørere har overgivet sig.

Aden har været centrum for voldsomme kampe, siden Houthi-bevægelsen indtog byen i marts. På det tidspunkt havde Yemens regering søgt tilflugt i Aden, men den flygtede til Saudi-Arabien, da houthierne rykkede ind.

Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi sagde i en udtalelse på tv torsdag aften, at "Aden er nøglen til Yemens frelse".

- Fra Aden vil vi genvinde kontrol over hele Yemen, sagde den eksilerede præsident.

Den shiamuslimske Houthi-bevægelse indtog hovedstaden, Sanaa, i september sidste år. Derpå bevægede oprørerne sig videre ud i det sydlige og østlige Yemen i det, de selv betegner som en revolution mod en korrupt regering og militante sunnigrupper.

En saudiskledet koalition har i mere end tre måneder bombet houthierne fra luften.

Krigen har kostet mindst 3500 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip