Yemens regering træder tilbage efter flere dages uro

Efter flere dages uro har Yemens premierminister afleveret sin regerings afskedsbegæring til præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, skriver flere nyhedsbureauer.

I den seneste tid har der været adskillige kampe mellem yemenitiske regeringsstyrker og Houthi-militsen, der for fire måneder siden rykkede ind i hovedstaden Sanaa og har vundet stadig mere magt og indflydelse.

- Regeringen ønsker ikke at blive trukket ind i et ukonstruktivt politisk morads, skriver premierminister Khalid Baha i afskedsbegæringen, der skal være lagt ud på Facebook.

Afskedsbegæringen fra Khalid Baha til Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, kommer under 24 timer efter, at Hadi signalerede, at ville imødekomme krav om større politisk indflydelse fra den magtfulde Houthi-milits.

Foreløbigt er der ingen oplysningerne, om hvorvidt den yemenitiske præsident har modtaget afskedsbegæringen og i så fald accepteret den.

Bahas regering, der er sammensat af teknokrater og politikere fra partiet, blev udnævnt i november og vandt en tillidsafstemning måneden efter.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip