Yemens stridende parter vil udveksle hundredvis af fanger

De stridende parter i Yemen er onsdag enedes om at udveksle hundredvis af fanger, hvilket kan tolkes som et forsøg på at skabe tillid mellem de to parter i henhold til de forhandlinger, som FN har stået for.

Forhandlingerne foregår i Schweiz, og oplysningerne bekræftes af talsmænd fra både regeringen og houthi-oprørerne.

360 houthi-oprørere tilbageholdes i den sydlige havneby Aden og skal efter middagstid udveksles med en blanding af 265 civile og krigere.

Det skal ske efter en mægling mellem stammer, siger Abdel-Hakim al-Hasani, som er talsmand i den sydlige modstandsstyrke og allieret med den af Vesten anerkendte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

En talsmand for houthiernes myndighed for fængsler i hovedstaden Sanaa siger, at de militante oprørere allerede har sat fangerne om bord på busser, som er på vej til udvekslingen.

Vidner i byen Aden har set busser bevogtet af lokale styrker på vej gennem byen, tilsyneladende på vej til mødestedet.

Tirsdag trådte en våbenhvile i kraft efter en ni måneder lang konflikt i Yemen, men kort efter mistede syv livet, mens 15 blev såret i et angreb i byen Taez.

Oprørerne erobrede Sanaa i den nordlige del af landet for mere end et år siden, mens præsident Hadi senere flygtede til Saudi-Arabien.

I november vendte præsidenten tilbage til havnebyen Aden, efter at houthierne var blevet fordrevet derfra.

Næsten 6000 mennesker er blevet dræbt i krigen mellem den arabisk-ledede koalition og den iransk-allierede Houthi-gruppe.

Yemens regering er tidligere gået med til at forhandle med oprørerne i Houthi-bevægelsen under overværelse af FN med fokus på at slutte konflikten, som brød ud i lys lue i begyndelsen af året.

Forhandlingerne er dog flere gange brudt sammen, og de våbenhviler, som er indledt i forbindelse med fredsforhandlingerne, er også hurtigt blevet brudt.

Saudi-Arabien har siden marts i år stået i spidsen for en arabisk-ledet koalition med henblik på at genindsætte præsident Abd Rabbu Mansur Hadi.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip