Yngre er gladere for jobbet end ældre

Det er ikke kollegaen, der hver dag farer ud af døren for at skynde sig hjem og hente børn, der har sværest ved at finde en god balance mellem arbejde og fritid. Det er derimod den ældre generation født mellem 1945-1964, skriver Fagbladet 3F.

Det viser en ny undersøgelse fra arbejdspladsudbyderen Regus, der har spurgt 26.000 erhvervsfolk i mere end 90 lande.

76 procent af de yngre ansatte (født efter 1965) over hele verden nyder arbejdet, mens det gælder 64 pct. af de ældre. Det skyldes, ifølge undersøgelsen, blandt andet, at de ældre kolleger har aldrende forældre, der har behov for deres hjælp og måske også kæmper med deres eget helbred.

Generelt er de ansatte mere glade for jobbet end for et år siden. 63 procent af de adspurgte nyder arbejdet mere, end de gjorde for et år siden.

- Ansatte, som er glade for deres arbejde, er mere produktive, og det er mindre sandsynligt, at de forlader virksomheden. I takt med, at betingelserne på arbejdsmarkedet forbedres, indser virksomheder, at de kun kan ansætte eller holde på talenter ved at udvide deres fleksible arbejdspolitikker, siger Bo Ketil Riemer, der er Country Manager hos Regus i Denmark.

 

Dagens Gossip