Yngre Læger: Konsultationer på gangene er hverdag

Skrevet af admin

22/09/2015

Mest læste i dag

Patientkonsultationer på gangene på landets sygehuse er hverdag.

Sådan siger formanden for Yngre Læger, Camilla Rathcke, i forbindelse med, at TV2 afslører kaotiske tilstande på landets sygehuse i dokumentaren "Patienten, der fik nok", der bliver vist på TV2 torsdag.

Her har TV2-journalisten Michael Bech med sin mobiltelefon filmet, da han blev akut indlagt med mistanke om galdesten på Hvidovre Hospital.

Optagelserne viser blandt andet, at konsultationer mellem patienter og sygehuspersonalet bliver afholdt på gangene, at patienterne venter i lang tid, og at det kniber gevaldigt med rengøringen.

Og når samtalen mellem læge og patient foregår på gangen, hvor alle kan lytte med, så betyder det altså, at patienterne ikke bliver undersøgt ordentligt, påpeger Camilla Rathcke.

- Vilkårene for at have en god samtale er ødelagte, når konsultationen foregår på gangene. Og det sker hver dag.

- Vi nødt til at tage alvorligt, at der er så mange faggrupper, der råber op. Vi er nødt til at have nogle rum, hvor vi kan trække patienterne til side og tale med dem og undersøge dem ordentligt.

Det handler først og fremmest om at sætte patienterne i centrum, og det sker altså ikke, når private samtaler skal foregå midt på en travl sygehusgang, siger hun.

- Patienterne føler ikke, at de kan fortælle alt, ligesom lægerne ikke føler, at de kan viderebringe alle vigtige informationer til patienterne. Det betyder meget for patienternes oplevelser af det system, de er inde i og afhængige af.

- Vi forventer derfor, at fremtidens sygehuse har ordentlige samtalerum. '

- Men vi forventer også, at det allerede bliver ændret i morgen. Vi kan ikke gå og vente på ordentlige rammer.

/ritzau/