Yngste på liste over Orlando-ofre blev kun 20 år

Skrevet af admin

13/06/2016

Mest læste i dag

Myndighederne i Orlando offentliggjorde mandag en foreløbig liste med navne på ofre for skudmassakren i natklubben Pulse. På listen er opført de 18 personer, hvis pårørende politiet har været i kontakt med. Mindst 50 mennesker formodes dræbt.

Den yngste af de identificerede er 20 år.

Blandt de dræbte er også en 34-årig, som arbejdede i et rejsebureau, og en 22-årig mand, som arbejdede i Harry Potter-temaparken, skriver den britiske avis The Guardian.

Pulse er kendt for forestillinger med dragartister og som et samlingssted for LGBT-grupper, der repræsenterer bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Klokken 2 natten til søndag ved lukketid, da gerningsmanden begyndte massakren, var der formentlig omkring 320 personer i lokalet. De var kommet for at deltage i en særlig event med latinamerikansk musik.

Halvdelen af de cirka 320 tilstedeværende var i 20'erne.

Familie og venner er samlet uden for et center i Orlando, hvor myndighederne indsamler detaljer om dem, der endnu ikke er identificeret.

Den 35-årige Jaymie Glaspie, der har søgt efter sin bror Paul Henruy i mange timer, siger, at hun har ringet til ham igen og igen og været hjemme ved ham uden at kunne finde ham.

- Den ringer og ringer, siger hun.

Tusindvis af mennesker er taget til bloddonorcentralen One Blood i Orlando for at give blod. Den ligger kun nogle få minutters kørsel fra natklubben.

Den 16-årige studerende Mackenzie Buzzelli siger, at hun har stået i kø i næsten 12 timer for at blive donor.

- Vi vågnede ved lyden af en helikopter, der overfløj området. Vi besluttede os for at hjælpe, men min mor kunne til sidst ikke sidde her og vente længere, siger hun.

Restauranter i byen har bidraget med mad, mens andre har uddelt solcreme, myggespray og paraplyer. Der er politibiler over hele byen, som der ligger en trykkende hede over.

/ritzau/AFP