Youtube-anholdelse: Betjent gik over stregen

Den 19-årige hf-studerende Stefan Thatheswararajah fra Horsens har delvist fået medhold i sine anklager mod Sydøstjyllands Politi, skriver Horsens Folkeblad.

Forløbet kort fortalt

Det var midt i juni i år, at manden fejrede sin vens fødselsdag på strandpromenaden i Horsens, da to betjente tilsyneladende uden grund peger ham ud i mængden og anholder ham.

I første omgang følger Stefan Thatheswararajah stille og roligt med de to betjente, selv om han er tydeligt utilfreds med deres indblanding. Men efter 40 sekunder eskalerer situationen pludselig, da den ene betjent tvinger Stefan Thatheswararajah ned at ligge med beskeden »Ned på maven med dig«. Derefter bliver han lagt i håndjern.

Efterfølgende bliver Stefan Thatheswararajah ført over til politibilen, hvor det endnu en gang kommer til sammenstød med den mandlige betjent. Flere kommentarer fra Stefan Thatheswararajah får til sidst betjenten til at slynge den unge mand ind i politibilen. Det udløser en kraftig reaktion fra Stefan Thatheswararajah, som derefter fører til at betjenten endnu en gang tvinger ham i jorden, med en besked om at slappe helt af.

Politiet gik over stregen

Politiet gik over stregen, da en betjent fra Sydøstjyllands Politi skubbede Stefan Thatheswararajah op ad en politibil i forbindelse med anholdelsen på Strandpromenaden i Horsens. Det har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) nu afgjort.

Anholdelsen blev filmet af den 19-åriges venner og senere blev videoen lagt på Youtube, der nu er set af 180.000 brugere. Og videoen skabte stor debat.

DUP fastslår, at betjenten handlede kritisabelt, og at der var tale om unødig magtanvendelse ved at skubbe den anholdte hårdt mod politibilen.

- Han var lagt i håndjern og var forholdsvis rolig på dette tidspunkt, fastslår DUP i sin afgørelse.

Provokerede politiet

Det var derimod helt i orden, at den 19-årige mand blev tvunget til jorden og anholdt, fordi han gjorde modstand mod anholdelsen og i store træk opførte sig provokerende. Det fastslår politiklagemyndigheden.

I afgørelsen hedder det sig også, at der ikke er grund til kritik, da betjenten tog fat om Stefan Thatheswararajahs kæbe i omkring fem sekunder.

Den 19-åriges forsvarer, Mette Grith Stage, er tilfreds med afgørelsen.

Se videoen nedenunder...

Dagens Gossip