Youtube blokerer »Sydfyn Style«

Målet var at sætte fokus på forholdene for iværksættere i landsdelen, og selvom opmærksomheden ikke altid var lige positiv, så pegede flere kommunikationseksperter på, at videoen med de syngende og dansende borgmestre, der fortalte om »syjfyn stajl« var en succes.

Og nu påkalder videoen sig atter opmærksomhed. Videotjenesten Youtube har nemlig blokeret for Fremtidsfabrikkens officielle video med de syngende borgmestre efter et krav om ophavsret fra Universal Music Publishing AB. Det skriver Fyens.dk.

Men Susanne Linnet Aagaard, der er projektleder fra Fremtidsfabrikken, som har produceret filmen, afviser, at ophavsretsloven er blevet overtrådt.

Hun peger på, at filmen ikke har et kommercielt formål, men tjener som en velkomstfilm til en undervisningsdag.

»Vi mener ikke, de kan gøre et retskrav gældende, da det ikke er en reklamefilm,« siger hun til Fyens.dk og forklarer, at hun nu vil se nærmere på, om ophavsretten er blevet krænket rent juridisk, og om det reelt er Universal Music Publishing, der har krævet den taget af Youtube.

»Vi er jo ikke noget kommercielt dyr, der misbruger musikere. Det er ikke missionen,« siger Susanne Linnet Aagaard.

I videoen danser de fire borgmestre - de forsøger i hvert fald - som den sydkoreanske musiker Psy, der står bag gigahittet »Gangnam Style«. De synger også på samme melodi, og det kan være der, det mulige brud på ophavsretten er opstået.

Hvis man er i humør til en lille omgang »Sydfyn Style«, ligger videoen stadig på forskellige hjemmesider på nettet, ligesom der er en bruger, der har lagt den ud på Youtube i en anden version.

Dagens Gossip