Zanka inden CL-returkamp: Vi er det bedste hold

FC København bør bane sig vej videre i jagten på en plads i Champions League-gruppespillet. Det mener forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen forud for onsdagens returkamp i Telia Parken mod Astra Giurgiu.

Den første kamp i Rumænien sluttede 1-1 efter en kamp med FCK-dominans.

- Med vores ambition om og realistiske mulighed for hvert år at deltage i et europæisk gruppespil, så skal vi slå hold som Astra. Jeg synes, vi har holdet til at slå dem, men vi skal selvfølgelig respektere deres individualister, siger Jørgensen.

I sidste sæson formåede FCK ikke at indløse billet til et europæisk gruppespil, da tjekkiske Jablonec vandt sammenlagt efter sejr på 3-2 i Parken.

- Sidste år dummede vi os mod Jablonec, så vi skal sørge for, at det ikke sker igen, for da var vi også det bedste hold, pointerer Jørgensen.

I Rumænien for en uge siden overlod Astra Giurgiu initiativet til FCK, og forsvarsspilleren forventer samme kampbillede i København.

- Jeg forventer det samme mere eller mindre. De vil stå kompakt tilbage, og så vil de håbe på, at vi laver en fejl, som en af deres dygtige offensive folk kan udnytte.

- Det er et hold, der godt kan, hvis det får lov, og som lukrerer på fejl, så dem skal vi minimere. Vi kommer til at have bolden mest, og det vil de have det fint med, vurderer Jørgensen.

FCK-anfører Thomas Delaney er på linje og mener, at hurtigt spil skal åbne modstanderen op.

- De vil nok stå dybt, så vi må ikke forfalde til bare at spille bolden rundt. Vi skal spille med fart og angribe, selv om 0-0 vil være nok til at gå videre, siger Delaney.

Han scorede det vitale udebanemål i den første kamp og har i det hele taget været målfarlig fra starten af den nye sæson.

- Jeg tager måske nogle flere chancer for at score mål. Men det handler om at vælge med omhu, da kampen mod Astra måske ikke er den rette til at spille med skyklapper på, lyder det fra anføreren.

Der er kickoff onsdag aften klokken 19.45. Den samlede vinder er klar til en playoffkamp om en plads i Champions League.

Med et samlet nederlag skal FCK ud i en playoffkamp om at deltage i gruppespillet i Europa League.

/ritzau/

Dagens Gossip