Zanka og årets profil sender sprudlende FCK i udbrud

FC København har slået et lille hul til forfølgerne i Alka Superligaen.

Søndag aften vandt holdet med 4-1 hjemme over OB efter en meget overbevisende indsats.

Inden kampen modtog Nicolaj Jørgensen blomster efter at være blevet kåret til Årets Profil i Superligaen af de øvrige spillere i rækken.

Den pris demonstrerede han senere, hvorfor han blandt andet har modtaget, da han med godt 20 minutter igen punkterede kampen fuldstændig med en flot scoring til 3-0.

Landsholdsspilleren vippede end lang bold videre med hovedet omkring midten af banen, inden han oversprintede OB-forsvaret fuldstændig og sendte bolden over Maksym Koval i OB-målet.

Inden da var det forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen, der stjal billedet, da han to gange sendte bolden i mål efter hjørnespark.

Første gang var i det 17. minut, hvor "Zanka" fangede en løs bold, som Lasse Nielsen slet ikke fik headet ordentligt væk, og helflugtede bolden hårdt i mål.

Godt ti minutter senere headede forsvarsspilleren bolden direkte i mål fra hjørnespark i en situation, hvor OB-forsvaret sejlede rundt som en fiskekutter uden kaptajn.

Efter pausen fortsatte FC København dominansen og lukkede kampen med Nicolaj Jørgensens scoring til 3-0.

Helt galt gik det kort efter for OB, da Hallgrimur Jonasson sparkede et fladt FCK-indlæg ind på Lasse Nielsen, så bolden røg direkte i mål til 4-0 til FC København.

Derfor hjalp det ikke meget, at Anders Jacobsen med godt to minutter igen fik pyntet på resultatet med sin scoring til 4-1.

Med sejren øger FC København forspringet i toppen af Alka Superligaen, hvor holdet er noteret for 35 point for 17 kampe.

AaB har 31 point for 17 kampe på andenpladsen. Nordjyderne spiller sin sidste kamp i efterårssæsonen mandag aften, hvor Viborg kommer på besøg i Aalborg.

FC København mangler fortsat en kamp fra efteråret, efter at holdets kamp mod FC Midtjylland sidste søndag blev aflyst på grund af stormvejr. Den kamp afvikles først til foråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip