Zanka og årets profil sender sprudlende FCK i udbrud

06/12/2015

FC København har slået et lille hul til forfølgerne i Alka Superligaen.

Søndag aften vandt holdet med 4-1 hjemme over OB efter en meget overbevisende indsats.

Inden kampen modtog Nicolaj Jørgensen blomster efter at være blevet kåret til Årets Profil i Superligaen af de øvrige spillere i rækken.

Den pris demonstrerede han senere, hvorfor han blandt andet har modtaget, da han med godt 20 minutter igen punkterede kampen fuldstændig med en flot scoring til 3-0.

Landsholdsspilleren vippede end lang bold videre med hovedet omkring midten af banen, inden han oversprintede OB-forsvaret fuldstændig og sendte bolden over Maksym Koval i OB-målet.

Inden da var det forsvarsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen, der stjal billedet, da han to gange sendte bolden i mål efter hjørnespark.

Første gang var i det 17. minut, hvor "Zanka" fangede en løs bold, som Lasse Nielsen slet ikke fik headet ordentligt væk, og helflugtede bolden hårdt i mål.

Godt ti minutter senere headede forsvarsspilleren bolden direkte i mål fra hjørnespark i en situation, hvor OB-forsvaret sejlede rundt som en fiskekutter uden kaptajn.

Efter pausen fortsatte FC København dominansen og lukkede kampen med Nicolaj Jørgensens scoring til 3-0.

Helt galt gik det kort efter for OB, da Hallgrimur Jonasson sparkede et fladt FCK-indlæg ind på Lasse Nielsen, så bolden røg direkte i mål til 4-0 til FC København.

Derfor hjalp det ikke meget, at Anders Jacobsen med godt to minutter igen fik pyntet på resultatet med sin scoring til 4-1.

Med sejren øger FC København forspringet i toppen af Alka Superligaen, hvor holdet er noteret for 35 point for 17 kampe.

AaB har 31 point for 17 kampe på andenpladsen. Nordjyderne spiller sin sidste kamp i efterårssæsonen mandag aften, hvor Viborg kommer på besøg i Aalborg.

FC København mangler fortsat en kamp fra efteråret, efter at holdets kamp mod FC Midtjylland sidste søndag blev aflyst på grund af stormvejr. Den kamp afvikles først til foråret.