Zentropa erkender gnidninger med populær krimiforfatter

For lidt indflydelse og en for liberal tilgang til bøgernes oprindelig indhold.

Det er blandt årsagerne til, at den populære krimiforfatter Jussi Adler-Olsen nu endegyldigt har valgt at skifte produktionsselskabet Zentropa ud med Nordisk Film, der dermed har fået rettighederne til de resterende seks film i serien om Afdeling Q.

På Zentropa kommer beslutningen ikke som en overraskelse, da forfatteren løbende har givet udtryk for sin utilfredshed med de fire første film.

- Vi havde en aftale om fire film, og Jussi var ikke indstillet på, at det var os, der skulle videreføre serien.

- Så er det jo fint, at Nordisk Film får muligheden, og så må vi se, hvordan det kommer til at køre, siger Anders Kjærhauge, administrerende direktør på Zentropa.

Jussi Adler-Olsen har blandt andet været utilfreds med den måde, Zentropa har bevæget sig væk fra den underliggende historie i Afdeling Q-universet, uden forfatteren selv havde mulighed for at deltage i udviklingen af filmene.

- Alle har behov for at sætte deres fingeraftryk på det, de har skabt, og det får jeg mulighed for på Nordisk Film, siger forfatteren blandt andet.

Heller ikke denne kritik er ny i Zentropa-direktørens ører.

- Han har sine holdninger til det, og vi mener, at vi har lavet nogle fantastiske film, hvilket anmeldelserne også vidner om, men vi kan selvfølgelig ikke tvinge ham til at mene det samme, siger Anders Kjærhauge.

Han erkender, at Zentropa med Jussi Adler-Olsens beslutning mister én af selskabets store indtjeningskilder.

- Der er ingen tvivl om, at de film har været gode for os, og i vores samlede pakke af produktioner har de absolut ligget i den økonomisk pæne ende, siger Anders Kjærhauge.

Zentropa sidste film om Afdeling Q, "Journal 64", forventes at være færdig om et par år.

/ritzau/

Dagens Gossip