Zidane sætter eftermælet på spil i Real Madrid

Skrevet af admin

09/01/2016

Dagens topnyheder

Det franske fodboldikon Zinedine Zidane står lørdag aften for første gang i spidsen for Real Madrid som cheftræner, når holdet på hjemmebane møder Deportivo La Coruña.

Som spiller blev Zidane flere gange hædret med prisen som verdens bedste fodboldspiller, men som træner er han uprøvet. Han har kun trænet Real Madrids reservehold.

Derfor sætter franskmanden også en del af sit eftermæle på spil ved at overtage roret i storklubben efter fyrede Rafael Benitez. Det vurderer Jonas Schwartz, der blandt andet kommenterer spansk fodbold hos Viasat.

- Zidane overtager en klub, hvor de fleste kan se, at det kun kan gå fremad. Omklædningsrummet er splittet, og han vil kunne sige, hvis det ikke går godt, at han overtog et stort morads.

- Men hvis han flopper, så kan han godt miste en del af sin status i klubben, siger Jonas Schwartz.

Zidane var blandt andet stærkt medvirkende til, at Real Madrid vandt Champions League i 2002, da han selv scorede sejrsmålet mod Bayer Leverkusen i finalen.

Allerede før ansættelsen af Rafael Benitez i sommeren 2015 var Zidane i spil som cheftræner. Dengang afviste han angiveligt jobbet med begrundelsen, at det kom for tidligt for ham.

Det samme kan være tilfældet nu, mener Jonas Schwartz.

- Jeg kan godt være bange for, at han nu får tjansen for tidligt, al den stund at han ikke har haft succes i spidsen for reserveholdet.

- Men helt banalt vil Zidane få længere snor end fyrede Rafael Benitez, fordi Zidane er populær blandt fansene. Det skal man ikke undervurdere betydningen af i Spanien, siger han.

Kun én ting er dog i sidste ende afgørende for længden på Zidanes snor.

- Resultaterne styrer altid i Real Madrid. Så han skal allerede fra næste sæson levere varen, siger Jonas Schwartz.

Zidanes kontrakt med Real Madrid løber til sommeren 2018.

/ritzau/