Ziegler ringer til Bondo inden tirsdag

»Jeg har selv tænkt mig at ringe til ham, for jeg synes, det er vigtigt, at vi holder en løbende kontakt. Det er vigtigt, at vi hele tiden sonderer terrænet i forhold til, om der er åbninger, der gør, at vi kan komme i reelle forhandlinger, eller der ikke er,« siger Michael Ziegler.

Men hvad chefforhandleren har tænkt sig at sige til sin modpart, vil han ikke helt ud med.

»Nu er der en del af den dialog, som i sagens natur vil være fortrolig, fordi formålet med den vil være at forsøge at finde en løsning. Men det, jeg vil prøve at finde ud af, er, om der på et tidspunkt er en åbning. Om der opstår en situation, hvor man kan forestille sig, at Lærernes Centralorganisation er villig til at opgive det her med aftaleretten, altså at det er arbejdstidsreglerne, der skal bestemme, hvad tiden bliver brugt til i folkeskolen og dermed også, at det er fagforeningen mere end skolelederen, der bestemmer,« siger Michael Ziegler.

»Kommer der en åbning i forhold til det, så er der en helt ny situation, og så gælder det fra min stol selvfølgelig om at slå til,« siger han.

Ifølge Michael Ziegler har KL også selv givet sig på flere punkter i forhandlingerne.

»Selvfølgelig skal begge parter være i stand til at give sig. Det er bare vigtigt at være opmærksom på, at selve kernekonfliktpunktet er, om det er skolelederne eller fagforeningen, der skal bestemme, hvad tiden skal anvendes til. Der er det svært at finde en gylden middelvej, der bliver det lidt enten-eller,« siger Michael Ziegler.

Anders Bondo Christensen sagde tidligere torsdag til Berlingske Nyhedsbureau at en simpel løsning vil være, at KL og Moderniseringsstyrelsen trækker lockoutvarslet tilbage. Men den går ikke, lyder det fra KL-forhandleren.

»Det ville være dejligt for ham, hvis vi droppede lockouten, og det ville jo i første omgang være dejligt for alle forældre og børn rundt omkring i landet, hvis vi gjorde det. Sagen er bare den, at hvis vi dropper lockouten, så forærer vi Danmarks Lærerforening og Lærernes Centralorganisation en vetoret i de videre forhandlinger,« siger Michael Ziegler og uddyber:

»Det er nemlig sådan, at de eksisterende arbejdstidsregler kører videre, indtil vi bliver enige om nogle nye. Og det er jo rigtig vigtigt for Anders Bondo Christensen at holde fast i det element i de eksisterende arbejdstidsregler, der gør, at han som fagforeningsformand i virkeligheden har en meget stor del af magten over, hvad lærernes arbejdstid bliver brugt til. Det ønsker vi ikke.«

Dagens Gossip