Zimbabwe vil have amerikansk løvedræber udleveret

Problemerne tårner sig op for Walter Palmer, der skabte ramaskrig i hele verden, da han lokkede løven Cecil ud af en nationalpark i Zimbabwe og skamskød den med bue og pil. 

De amerikanske myndigeheder undersøger ham for lovbrud, hans tandlægeklinik bliver bestormet af vrede demonstranter og hans liv bliver endevendt på internettet. 

Og nu melder myndighederne i Zimbabwe sig i koret. 

De vil have Walter Palmer udleveret til retsforfølgelse for drabet på løven, skriver Reuters.

Ved en pressekonference fredag omtalte Zimbabwes miljøminister Walter Palmer som 'en fremmed krybskytte', og understregede, at statsadvokaten i Zimbabwe har startet en juridisk proces, der skal få ham udleveret til det afrikanske land. 

De amerikanske myndigheder efterforsker allerede sagen, fordi et medlem af Kongressen fra Minnesota, Betty McCollum, har anmeldt ham for illegal jagt på en truet dyreart. 

Hans to lokale medhjælpere har allerede været for en dommer, hvor de er sigtet for ulovligt krybskytteri, der kan give fængsel i op til 15 år. 

Walter Palmer har selv været ude og beklage drabet på løven, som han siger skyldes dårlig vejledning fra de to lokale guider.  

Dagens Gossip