Zlatan erobrer målrekord fra 1932 i sejr over Estland

04/09/2014

Zlatan Ibrahimovic har erobret mange rekorder i løbet af sin fremragende karriere.

Torsdag aften i Stockholm hentede den svenske fodboldspiller så en af slagsen, der bliver meget svær at overgå.

32-årige Zlatan Ibrahimovic nåede med sine to scoringer i 2-0-sejren over Estland op på i alt 50 mål i landsholdstrøjen. Dermed har han scoret flest mål af alle på A-landsholdet nogensinde.

Før kampen var Sven Rydell fortsat indehaver af rekorden på 49 mål, som han scorede i blot 43 landskampe fra 1923-32.

Zlatan Ibrahimovic har spillet 99 A-landskampe for Sverige, siden han debuterede i 2001.

Paris Saint-Germain-fænomenet kom på scoringstavlen på Friends Arena allerede efter fire minutter, da han scorede til 1-0.

Estlands målmand, Sergei Pareiko, fik pareret svenskerens skud, men dommeren vurderede, at bolden havde været over målstregen.

Med sit mål nummer 49 havde Zlatan Ibrahimovic tangeret Sven Rydells rekord, men angriberen var ikke færdig.

Efter 24 minutter var det igen tid til Zlatan-show, da han scorede til 2-0 med et meget smukt mål.

Sebastian Larsson brød igennem i højre side og sendte bolden ind mod mål. Her var Zlatan Ibrahimovic løbet i position, og med hælen sikrede han sig målrekorden med en flot afslutning.

Efter scoringen tog Zlatan Ibrahimovic sin svenske landsholdstrøje af og afslørede endnu en trøje indenunder, som også var gul.

Her stod der skrevet "50+" og "Ni gjorde det möjligt" (I gjorde det muligt), mens han gestikulerede ud mod det svenske landsholds fans.

I henhold til reglerne måtte Zlatan Ibrahimovic indkassere et guld kort for at have taget trøjen af.

Kort før pausen var stjerneangriberen tæt på et hattrick, men hans helflugter blev pareret af Sergei Pareiko.

Midt i anden halvleg lod Zlatan Ibrahimovic sig udskifte til ovationer på Friends Arena.

Det svenske hold havde FCK-spillerne Pierre Bengtsson og Mikael Antonsson med i startopstillingen.

Brøndby-angriberen Johan Elmander sad på bænken i hele kampen.

Sverige indleder EM-kvalifikationen, når holdet på mandag møder Østrig på udebane.

Her spiller Zlatan Ibrahimovic sin landskamp nummer 100.