Zlatan i svensk målrus mod Norge

Den svenske superstjerne scorede hattrick i Sveriges sejr på 4-2 i en venskabskamp mod Norge onsdag aften.

Kampen på svenskernes nybyggede hjemmebane, Friends Arena, blev på ingen måde en aften, som de norske spillere vil se tilbage på med særlig stor jubel.

Det gælder nok især en enkelt af udeholdets spillere, som ellers skulle fejre kampen som det foreløbige højdepunkt i en stadig ung karriere.

For selvom Zlatan Ibrahimovic med tre mål sikrede sig titlen som ’kampens spiller', vil opgøret i Norge formentlig i langt højere grad blive husket for en uheldig norsk landsholdsdebutant.

Norge og holdets 22-årige debutant Stefan Johansen fik nemlig en rædselsfuld start på kampen.

Her begik den unge midtbanespiller efter blot to minutter en rigtig debut-brøler.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Fuldstændig uprovokeret spillede Stefan Johansen bolden lige i fødderne på svenskernes Sebastian Larsson, der straks sendte den videre i dybden til Zlatan Ibrahimovic. Og her var hjemmeholdets superstjerne klinisk og bankede bolden i mål til 1-0.

Sikke en begyndelse på landsholdskarrieren for Stefan Johansen, der til daglig tørner ud for klubben Strømsgodset i den norske Tippeliga.

Stefan Johansen var dog langt fra færdig med at brilliere i opgøret. Og han tog senere revanche for sin bommert i slutningen af første halvleg. Men først udbyggede Zlatan Ibrahimovic Sveriges føring til 2-0.

Intet tegnede således til, at Norge ville komme frem til bare noget, der lignede en målchance.

Der skulle da også et kluntet straffespark til, før Norge kom ind i kampen. Og her takkede udeholdets angriber Mohammed Abdellaoue pænt for gaven ved at reducere til 1-2.

Og var så det, at stakkels Stefan Johansen herefter igen meldte sig ind i kampen.

På både godt og ondt.

Her tog debutanten først en sød revanche for sin fadæse i opgørets begyndelse, da Stefan Johansen kort før pausen hamrede til en løs bold på kanten af svenskernes målfelt.

Og nu var heldet pludselig med Stefan Johansen. For nordmandens afslutning strøg i nettet, efter bolden på vejen mod kassen blev rettet af og snød Andreas Isaksson i det svenske mål.

Men, men, men.

Stefan Johansen kom hurtigt tilbage i rollen som norsk skurk, da han begik et tosset frispark på Sveriges Pontus Wernbloom.

Og igen var det Zlatan Ibrahimoc, der straffede debutantens fejl ved at banke bolden i mål til 3-2 fra 25 meters afstand.

Stefan Johansen fik dog en smule oprejsning efter kampen, hvor han overraskende nok blev kåret til Norges bedste af tv-kanalen Viasat, hvilket kom bag på landstræner Egil ’Drillo Olsen.

- Blev Stefan Johansen kåret til banens bedste? Af hvem dog? spurgte Drillo undrende efter opgøret ifølge avisen Dagbladet.

Hos svenskerne var tremålskytten Zlatan Ibrahimovic godt tilfreds med sin egen indsats.

- Det var skønt, at jeg fik scoret tre mål. Vi spillede godt, men vi stresser for meget i nogle perioder, sagde han efterfølgende til Expressen.

Sveriges midtbane-veteran Anders Svensson lukkede kampen, da han fra 35 meter hamrede bolden i mål til slutresultat 4-2.

 

Dagens Gossip