Zlatan og de øvrige stjerner i Frankrig dropper strejke

Zlatan Ibrahimovic og resten af stjernerne i fransk fodbold stiller alligevel op til kamp i den sidste weekend i november.

De franske fodboldklubber havde varslet, at de ville strejke fra 29. november til 2. december på grund af en omdiskuteret skatteregel, hvor de bedst lønnede spillere skulle betale 75 procent i skat.

Franske myndigheder vil indføre en topskat på 75 procent for alle, som tjener over en million euro (omkring 7,5 millioner kroner).

Det vil med sikkerhed gå ud over en stjerne som den svenske landsholdsangriber Zlatan Ibrahimovic, der til daglig spiller i Paris Saint-Germain, hvor de fleste spillere får en høj løn.

Det fik fodboldklubberne til at protestere i fællesskab. De ville i første omgang ikke spille ligakampe i de to bedste rækker i Frankrig i en hel weekend. Men strejken er foreløbig afblæst.

Præsidenten i de professionelle franske klubbers forening (UCPF), Jean-Pierre Louvel, understreger dog, at strejken kun er sat på hold, og at den sagtens kan blive til noget, hvis ikke forhandlingerne går som håbet.

I så fald vil klubberne strejke på et andet og senere tidspunkt, men indtil videre forhandles der intensivt om en løsning på konflikten om skattereglerne.

/ritzau/

Dagens Gossip